eenoudervakantie kerst

Alleenstaande ouder in de kerstvakantie: 5 tips

Wanneer je onlangs gescheiden bent staat er onvermijdelijk die eerste vakantie voor de deur waarbij je die vakantie alleen met de kinderen of juist zonder je kinderen moet doorbrengen. Hoe ga je om met zo’n eerste vakantie als alleenstaande papa of mama? 5 tips!

Een eerste vakantie alleen met je kinderen is even wennen. Waar je voorheen de taken verdeelde sta je er nu opeens alleen voor. Twee weken kerstvakantie? Dan is de kans groot dat jij en je ex de weken hebben opgedeeld en je 1 week met en 1 week zonder je kinderen doorbrengt. Niet alleen voor hen een nieuwe situatie, ook voor jou. De combinatie werk en zorg voor de kinderen is zeker in de vakantieperiode een ingewikkelde. Daarnaast wil je er ook een leuke tijd van maken met ze.

5 Tips voor alleenstaande ouders met kerst

1. Zorg dat je wanneer je  vrij bent van je werk ook echt tijd voor hen hebt. Ga niet je huis als een dolle schoonmaken, de tuin aanvegen of achterstallige administratie bijwerken of andere klusjes doen, dat komt later wel.

2. Afhankelijk van de leeftijd van je kinderen, betrek ze vooraf bij de invulling van de dagen dat ze in de kerstvakantie bij jou zijn. Waar hebben zij zin in? Kerstboom optuigen? Kerstkransjes bakken of gaan ze liever een keertje naar de dierentuin of kerstmarkt?

3. Vermijd rituelen en uitjes die jullie als gezin deden en probeer samen met je kinderen nieuwe herinneringen te maken. Dus gingen jullie altijd gourmetten? Doe dit jaar dan eens wat anders. Altijd naar de winter Efteling? Bedenk dan nu een ander leuk uitje. Ook voor kinderen kan een eerste keer kerst na jullie scheiding moeilijk zijn, hou daar rekening mee.

4. Als je het je financieel kunt permitteren is een vakantie met andere single parents echt een cadeautje voor jullie allemaal. Lekker weg in een andere omgeving. Voor het eerst leren skiën misschien? De kinderen hebben daar meteen nieuwe speelkameraadjes en jij komt ook eindelijk even tot rust en tot jezelf.

5. Zie je als een berg op tegen de dagen of week dat de kinderen dit jaar voor het eerst bij je ex zijn? Ga niet thuis zitten wachten tot ze weer thuiskomen, dat maakt het alleen maar moeilijker, dus trek er op uit. Spreek af met vrienden, verwen jezelf met een lekkere sauna dag, weekendje weg om te shoppen of een korte vakantie met andere singles. Voor je het weet zijn ze er weer en is jouw batterij weer helemaal opgeladen!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!