autorijden

Alles rijden of vliegen en op locatie een auto huren

Ga je binnenkort alleen op reis en ben je er nog steeds niet uit of je met het vliegtuig of met de wagen vertrekt? Heel wat reizigers kiezen tegenwoordig voor fly-and-drive, waarbij ze vliegen naar hun bestemming en ter plaatse een auto huren om de omgeving te verkennen. Maar is dat wel voordelig? Wij hebben eventjes de voor- en nadelen op een rijtje gezet. 

Voordelen van vliegen

Neemt minder tijd in beslag
Heb je slechts een week vakantie? Dan wil je het liefst niet al te veel dagen verliezen om op je uiteindelijke bestemming te komen. Het vliegtuig is nu eenmaal sneller dan de wagen en bespaart je dus heel wat vakantietijd.

Je hebt meer tijd om te rusten
Iedere reiziger wil hetzelfde: zo veel mogelijk tijd spenderen op zijn bestemming. Als je met je eigen wagen reist, betekent dat dat je heel wat uren achter het stuur zal moeten zitten zonder al te veel rust. Wie vliegt kan daarentegen even heerlijk een dutje doen tijdens het wachten op het vliegveld of in het vliegtuig zelf. Zo begin je uitgerust aan je vakantie.

Gehuurde auto is vaak allrisk verzekerd
Als je een auto huurt, is deze vaak standaard allrisk verzekerd. Je hoeft bij schade dus geen aanspraak te doen op je eigen autoverzekering. De prijs voor de allriskverzekering is al in de huurprijs inbegrepen. Daarnaast betaal je vaak geen eigen risico. Bij autoschade onderweg zijn de kosten dus voor de autoverhuurder.

Voordelen van rijden

Reizen met eigen auto is vaak goedkoper
Het is vaak goedkoper om met je eigen auto op reis te gaan. Als je met het vliegtuig gaat en vervolgens op locatie nog een auto moet huren, ben je vaak veel geld kwijt. En dat geld wil je natuurlijk liever besteden aan je vakantie zelf. Tip: als je kiest voor autoverzekering vergelijken kun je ook hier nog wat geld op besparen.

Je hebt controle over je reisschema
Als je met je eigen auto reist, ben je zelf de baas over je reisschema. Een auto huren op je bestemming betekent al snel een einddatum aan je reis en een verplichte laatste stop (om je wagen terug in te leveren). Met je eigen wagen geniet je van de vrijheid. En het zijn vaak net die impulsieve beslissingen die je reis uniek maken.

Er kan meer bagage mee
Iedere reis is het opnieuw hetzelfde: je moet je koffer wegen zodat hij net onder het limiet zit dat de luchtvaartmaatschappij oplegt. Herken je de situatie? Vliegen naar je bestemming betekent dat je gelimiteerd bent wat bagage betreft. Niet alleen moet alles in je koffer passen, maar je moet ook rekening houden met het gewicht ervan. Daarbij moet je ook nog rekening houden met wat je daar koopt, zoals bijvoorbeeld aan souvenirs voor familie en/of vrienden. Op reis vertrekken met je eigen wagen zorgt ervoor dat je alles mee kunt nemen dat je wilt, zonder dat je hiervoor bij hoeft te betalen.

Je hebt volledige controle over de radio
Als je met je eigen auto reist, heb je geen last van snurkende vreemden en huilende baby’s. Zet een cd op met heerlijke roadtrip muziek en je bent direct in de vakantiestemming!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!