vakantieliefde

Als (bijna) samengesteld gezin samen op vakantie?

Wanneer je opnieuw verliefd bent na een scheiding wil je maar een ding; zoveel mogelijk tijd met elkaar doorbrengen. Dat betekent vaak ook dat er driftig vakantieplannen gesmeed worden voor die twee of drie weken dat jullie samen de kinderen hebben. Een grote happy family, gezellig! Dat de praktijk vaak tegenvalt is niet leuk, maar wel begrijpelijk. Het begint namelijk met het je verplaatsen in je kroost en die roze bril, al is het maar voor eventjes, af te zetten.

Vakantieplannen maken

Natuurlijk is het hartstikke leuk om samen vakantieplannen te maken als kersvers koppel. Maar hou je deze adviezen in het achterhoofd?

Samen maar niet één

Misschien goed om je nog maar eens te realiseren dat je wel samen als één gezin op vakantie kunt gaan maar niet één gezin wordt. Jullie zijn verliefd, de kinderen zijn dat niet. Niet op je nieuwe vlam, ook niet op zijn of haar kinderen. In feite zet je gewoon een stel vreemden bij elkaar. Ieder met hun eigen ingesleten gewoontes, gebruiken en ‘gezinsregeltjes’. Dat levert onvermijdelijk spanningen op. Wil je zo min mogelijk stress? Zorg dan dat iedereen voldoende ruimte en tijd heeft voor zichzelf en het ‘kerngezin’.

Camping / vakantiepark

Reis daarom niet af naar een hotel of appartement. Hier zit je met elkaar op een kluitje en dat veroorzaakt sneller irritaties en spanningen. Kies daarom voor een camping of vakantiepark en huur 2 tenten, huisjes of caravans naast elkaar. Zo kan je ook even een moment(je) met je kinderen alleen zijn zonder je nieuwe liefde en is er letterlijk voldoende ruimte voor alle gezinsleden om zich even terug te trekken als daar behoefte aan is. Je zult zien dat dit echt geen overbodige luxe is..

Alle leeftijden

Hebben jullie kinderen in verschillende leeftijden; zorg dan dat er voor allemaal iets te doen is. Van knustelclub tot disco, van zwembad tot speeltuin. Niemand vindt het leuk ‘buiten de boot’ te vallen dus als alle kinderen zich vermaken (dat hoeft dus niet perse met elkaar te zijn) maak je de vakantie voor allemaal leuk. Forceer niet dat ze het leuk moeten hebben met elkaar, samen moeten optrekken of spelen. Hoe minder druk je erop legt hoe beter het zal gaan.

Beter leren kennen

Op vakantie leer je elkaar beter kennen. Ineens zit je 24-7 op elkaars lip en zie je écht alles van elkaar. Probeer deze tijd te benutten om het contact met elkaar te verdiepen. Dit kan door een spelletje te doen tijdens het eten waarin iedereen iets van zichzelf vertelt (lievelingskleur, dier, boek, film etc). Zie het echt als een kennismakingsperiode die je ook zou hebben als je met 5 praktisch vreemde mensen gedropt zou worden voor een weekend op de hei.

Oog voor elkaar

Hoe verleidelijk ook… Heb niet alleen maar oog voor elkaar maar ook voor je kinderen. Tijdens vakanties kan ook oud zeer of verdriet naar boven komen. Jij kan dan wel helemaal happy zijn met je nieuwe liefde en leven maar je kids missen misschien ‘de oude tijd’ waarin jullie nog als heel gezin op vakantie gingen. Geef hen de ruimte en tijd om hieraan te wennen.

Ruzie?

Ontstaat er onverhoopt toch ruzie? Geen paniek, het hoort erbij. Probeer de rust te bewaren, niemand af te vallen en samen met je nieuwe lief tot oplossingen te komen waar iedereen mee kan leven.  Je kunt vooraf nog zoveel dingen met elkaar en de kinderen afspreken; je zult merken dat je ook dan nog voor onvoorziene situaties komt te staan die je ter plekke moet zien op te lossen. Een eerste vakantie samen als samengesteld gezin; het is de ultieme relatietest. Succes!

Extra tips: een heel interessant artikel om te lezen over stiefgezinnen, kinderen en bonusouders is dit!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!