vakantieliefde

Als (bijna) samengesteld gezin samen op vakantie?

Wanneer je opnieuw verliefd bent na een scheiding wil je maar een ding; zoveel mogelijk tijd met elkaar doorbrengen. Dat betekent vaak ook dat er driftig vakantieplannen gesmeed worden voor die twee of drie weken dat jullie samen de kinderen hebben. Een grote happy family, gezellig! Dat de praktijk vaak tegenvalt is niet leuk, maar wel begrijpelijk. Het begint namelijk met het je verplaatsen in je kroost en die roze bril, al is het maar voor eventjes, af te zetten.

Vakantieplannen maken

Natuurlijk is het hartstikke leuk om samen vakantieplannen te maken als kersvers koppel. Maar hou je deze adviezen in het achterhoofd?

Samen maar niet één

Misschien goed om je nog maar eens te realiseren dat je wel samen als één gezin op vakantie kunt gaan maar niet één gezin wordt. Jullie zijn verliefd, de kinderen zijn dat niet. Niet op je nieuwe vlam, ook niet op zijn of haar kinderen. In feite zet je gewoon een stel vreemden bij elkaar. Ieder met hun eigen ingesleten gewoontes, gebruiken en ‘gezinsregeltjes’. Dat levert onvermijdelijk spanningen op. Wil je zo min mogelijk stress? Zorg dan dat iedereen voldoende ruimte en tijd heeft voor zichzelf en het ‘kerngezin’.

Camping / vakantiepark

Reis daarom niet af naar een hotel of appartement. Hier zit je met elkaar op een kluitje en dat veroorzaakt sneller irritaties en spanningen. Kies daarom voor een camping of vakantiepark en huur 2 tenten, huisjes of caravans naast elkaar. Zo kan je ook even een moment(je) met je kinderen alleen zijn zonder je nieuwe liefde en is er letterlijk voldoende ruimte voor alle gezinsleden om zich even terug te trekken als daar behoefte aan is. Je zult zien dat dit echt geen overbodige luxe is..

Alle leeftijden

Hebben jullie kinderen in verschillende leeftijden; zorg dan dat er voor allemaal iets te doen is. Van knustelclub tot disco, van zwembad tot speeltuin. Niemand vindt het leuk ‘buiten de boot’ te vallen dus als alle kinderen zich vermaken (dat hoeft dus niet perse met elkaar te zijn) maak je de vakantie voor allemaal leuk. Forceer niet dat ze het leuk moeten hebben met elkaar, samen moeten optrekken of spelen. Hoe minder druk je erop legt hoe beter het zal gaan.

Beter leren kennen

Op vakantie leer je elkaar beter kennen. Ineens zit je 24-7 op elkaars lip en zie je écht alles van elkaar. Probeer deze tijd te benutten om het contact met elkaar te verdiepen. Dit kan door een spelletje te doen tijdens het eten waarin iedereen iets van zichzelf vertelt (lievelingskleur, dier, boek, film etc). Zie het echt als een kennismakingsperiode die je ook zou hebben als je met 5 praktisch vreemde mensen gedropt zou worden voor een weekend op de hei.

Oog voor elkaar

Hoe verleidelijk ook… Heb niet alleen maar oog voor elkaar maar ook voor je kinderen. Tijdens vakanties kan ook oud zeer of verdriet naar boven komen. Jij kan dan wel helemaal happy zijn met je nieuwe liefde en leven maar je kids missen misschien ‘de oude tijd’ waarin jullie nog als heel gezin op vakantie gingen. Geef hen de ruimte en tijd om hieraan te wennen.

Ruzie?

Ontstaat er onverhoopt toch ruzie? Geen paniek, het hoort erbij. Probeer de rust te bewaren, niemand af te vallen en samen met je nieuwe lief tot oplossingen te komen waar iedereen mee kan leven.  Je kunt vooraf nog zoveel dingen met elkaar en de kinderen afspreken; je zult merken dat je ook dan nog voor onvoorziene situaties komt te staan die je ter plekke moet zien op te lossen. Een eerste vakantie samen als samengesteld gezin; het is de ultieme relatietest. Succes!

Extra tips: een heel interessant artikel om te lezen over stiefgezinnen, kinderen en bonusouders is dit!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!