single op vakantie

Als single geld besparen voor een vakantie

Een verre reis, wintersport, zonvakantie of een weekendje weg. Als je single bent, ben je in je eentje financieel verantwoordelijk voor het hele huishouden en alle rekeningen. Daardoor lijkt het misschien lastig om geld te sparen voor een vakantie, maar er zijn manieren om toch een spaarpotje te creëren zodat je er even lekker tussenuit kunt.

Als single geld besparen voor een vakantie

Omdat je als single alleen verantwoordelijk bent voor je huishouden en al je rekeningen, ben jij ook de enige die ervoor kan zorgen dat je geld kunt overhouden. Er zijn zeker een aantal manieren te noemen om geld te besparen voor een vakantie.

1. Bespaar met energie vergelijken

Je kunt besparen op de energierekening. Dat begint bij het kiezen van een goedkope energieleverancier. Met energie vergelijken krijg je een goed beeld van waar je het goedkoopst uit bent. En wanneer je dan een goedkope energiemaatschappij hebt gekozen, dan zijn er ook in huis manieren om het verbruik te beperken. Laat televisies niet op stand-by staan en trek ook van andere apparaten de stekkers uit het stopcontact. Dit voorkomt niet alleen kortsluiting of brand, maar ook zogenoemd sluipverbruik. Zet ook de thermostaat niet te hoog. Je kunt best een warme trui aantrekken als het wat kouder is in huis. Kies verder voor ledlampen en laat geen licht branden in ruimtes waar je niet bent. Met al deze tips bespaar je op het energieverbruik en krijg je, wanneer de jaarrekening komt, waarschijnlijk een deel van het voorschot op de rekening terug. En dit kan zomaar een paar honderd euro zijn.

2. Bespaar op waterverbruik

Je kunt naast besparen op de energierekening ook besparen op het waterverbruik. Douche wat minder vaak of korter en draai kranen goed dicht zodat ze niet gaan druppelen. En zet de wasmachine en/of vaatwasser alleen aan als deze helemaal vol zit.

3. Bespaar op autorijden

Heb je een auto, dan kun je besparen op de autoverzekering door online een vergelijking te maken, zo zie je gemakkelijk welke verzekering het goedkoopst is. Kijk daarbij ook goed naar hoe oud het voertuig is. Is de auto wat ouder, dan is een allriskverzekering – waarvoor je de hoogste premie betaalt – niet per se nodig. Heb je een benzineauto waarvan de CO2-uitstoot onder de 110 gram per kilometer uitkomt, dan hoef je bovendien geen wegenbelasting te betalen. En je kunt besparen door bij een onbemande benzinepomp te tanken. Check ook regelmatig je bandenspanning want wanneer die te laag is, gaat het brandstofverbruik juist omhoog.

4. Doe goedkoop boodschappen

Als single doe je anders boodschappen dan een gezin. Vaak plan je minder vooruit en ga je misschien even snel langs de supermarkt als je uit je werk komt. Die kant-en-klaar maaltijd die je zo in de magnetron schuift is makkelijker dan elke avond een potje koken. Maar als je voor de hele week een menu bedenkt en/of voor meerdere dagen kookt en maaltijden invriest, dan kun je wel op de boodschappenuitgaven besparen. Je gaat dan minder vaak naar de supermarkt en je gooit dus ook geen dingen in je winkelwagen die je eigenlijk niet nodig hebt. Door voor een aantal dagen of een hele week een lijstje te maken, kun je bovendien ook makkelijk profiteren van aanbiedingen. Ook kun je er zo voor zorgen dat je ingrediënten kiest die je in meerdere gerechten kunt verwerken, zodat je geen eten hoeft weg te gooien.

5. Geen onnodige abonnementen

Neem geen abonnementen op sportscholen, kranten of tijdschriften als je er geen of weinig gebruik van maakt. Als je wel fit wil blijven maar geen tijd hebt om elke week op vaste dagen naar de sportschool te gaan, kun je bijvoorbeeld beter gaan hardlopen of fietsen. En tijdschriften of kranten die je nooit leest, zijn geldverspilling.

Mooi spaarpotje

Als je bespaart op de energierekening, het waterverbruik, de verzekering en boodschappen, dan kun je een mooi spaarpotje opbouwen. En vaak heb je meer financiële ruimte dan je denkt, als je goed kijkt naar de uitgaven die je doet en waarop je kunt besparen. En met al het geld dat je overhoudt, kun je vervolgens op vakantie gaan! Wil je weten welke reis bij jou past? Gebruik dan onze Reiswijzer.

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!