solo reizen

Als single vakantieplannen maken is een uitdaging

Ga jij momenteel als single door het leven? Dat is voor jou geen enkel probleem! Je bent niet sneu, zielig of eenzaam maar je hebt juist een gezellig, vol en druk leventje! Behalve… wanneer iedereen vakantieplannen aan het maken is. Met partner, voltallige gezin, of heel dapper: solo. Dan vind je het best even lastig, dat single zijn.

Vreemd is dat niet. Jouw dagdagelijkse leven zit vol met werk, sport, hobby’s en vrienden. De uren die je alleen doorbrengt op een dag zijn schaars te noemen en ook de weekenden zitten eigenlijk altijd wel vol met sociale activiteiten. Maar het vooruitzicht van twee of drie weken vrij, een vakantie in je uppie, voelt toch minder comfortabel aan dan je misschien wel zou willen.  

Herkenning?

Hoe je jouw vakantie moet invullen is misschien wel een van de lastigste uitdagingen van het ‘single zijn’. Misschien herken je jezelf in een van onderstaande situaties:

  • Je wilt niet als het vijfde wiel aan de wagen met je vrienden mee op vakantie (ook al verzekeren ze je 100 keer dat je dat niet bent, voor jou voelt dat wel zo)
  • de tijd dat je met je ouders mee wilde op vakantie ligt al lichtjaren achter je 😉
  • Alleen op reis gaan is gewoon (nog) niks voor jou omdat je dat te spannend of juist te saai vindt. Je houdt van aanspraak, gezelligheid met bekenden en niet met vreemden.
  • Op vakantie met een reisgenootje lijkt je leuk maar dan met iemand waarbij jij je op je gemak voelt. Enige gelijkgestemdheid is gewenst (single, dezelfde leeftijd, vakantie interesses, bestedingsruimte) en die persoon ken je eenvoudig niet!
  • Met vreemden op vakantie zie je echt niet zitten, dan blijf je net zo lief thuis.

Thuiszitten is geen optie

Kortom, vakantieplannen maken is voor heel wat singles nog niet zo eenvoudig. Nu is het ook niet zo dat wij een pasklare oplossing voorhanden hebben maar… we kunnen je misschien wel helpen iets verder te kijken dan wat je nu aan scenario’s voor je ziet. Want alsmaar thuisblijven totdat je die nieuwe liefde hebt ontmoet waarmee je weer samen kunt gaan reizen is natuurlijk ook de oplossing niet!

Reismaatje

Is alleen reizen echt niets voor jou? Begin er dan ook niet aan. Je maakt het jezelf onnodig moeilijk als je er niet van houdt om alles in je eentje uit te vlooien en te beleven. Bedenk welk reisgezelschap je (op een nieuwe partner na) het beste in jou naar boven haalt. Ben je beter in 1 op 1 contact? Ga dan op zoek naar een reismaatje. Er zijn verschillende fora en platformen (Trabys, Reismaatjes )waar je andere mensen kunt vinden die net als jij graag op vakantie willen maar liever niet alleen. Leg contacten, investeer hier tijd in. Spreek af en kijk of het klikt. Besluit je om samen op reis te gaan? Maak dan vooraf ook goede afspraken zodat je mogelijke teleurstellingen zoveel mogelijk kunt voorkomen.

Jeuk van groepsreizen

Krijg je al jeuk bij de gedachte aan een groepsreis? Misschien zitten je vooroordelen je enorm in de weg. Want wees eerlijk; ben je al ooit eens met een groepsreis mee geweest? Kan je werkelijk zeggen dat het absoluut niets voor jou is? Precies. Want er zijn zo veel verschillende soorten reizen dat er eigenlijk altijd wel iets tussen zit dat ook bij jou past. Je hebt kleinschalige groepsreizen van bijvoorbeeld maximaal 8 personen waardoor je met al je reisgenootjes snel contact legt en binnen no time een vriendschapsband krijgt. Maar er zijn ook groepsreizen waarbij er wel 50 of 100 singles mee gaan zodat je min of meer anoniem bent en blijft maar wel alles op en top voor je geregeld is. Wist je trouwens dat door het type vakantie dat jij uitkiest je vanzelf bij gelijkgestemde mensen terecht komt en je je vrijwel direct thuis voelt? Doe de reiswijzer en ontdek welke vakantie er bij jouw reisvoorkeuren past!

Verleg je grenzen

Wat je ook besluit; een vakantie met een nieuw reisgenootje of in een groep? Het zal een ervaring zijn die je leven hoe dan ook zal verrijken. Verruim je blik, verleg je grenzen en maak er een fantastische vakantie van! Een overzicht van soorten groepsreizen vind je hier.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!