Antarctica reizen

Amerikaan steekt als eerste Antarctica over zonder hulp

De Amerikaans Colin O’Brady is erin geslaagd om als eerste het continent Antarctica over te steken zonder hulp van buitenaf.

De 33-jarige Colin O’Brady jaar deed er 54 dagen over om het traject van 1.500 kilometer op ski’s af te leggen. Hij versloeg de Brit Louis Rudd aan de eindstreep. O’Brady vertrok op kerstochtend voor de laatste 125 kilometer van zijn reis van de ene kust naar de andere. Hij deed over die laatste etappe 32 uur en 30 minuten, zegt hij op sociale media.

Solo

De inwoner van de stad Portland maakte het nieuws zelf bekend via zijn Instagrampagina. Hij is daarop te zien naast een houten teken dat de rand van het Ross-ijsplateau aanduidt. Op die plaats eindigt de landmassa van het continent en begint het zee-ijs. ‘Toen ik mijn slee over deze onzichtbare lijn trok, had ik mijn doel bereikt: ik was de eerste ooit om het continent Antarctica solo over te steken van kust tot kust, zonder ondersteuning of hulp’, schreef O’Brady.

Beproeving

O’Brady ging dus Louis Rudd vooraf, die zich tegelijkertijd aan de onderneming waagde. De man was een goede vriend van Henry Worsley, die in 2016 stierf aan een infectie, enkele dagen nadat hij tijdens dezelfde beproeving op minder dan 50 kilometer van de eindstreep had moeten opgeven.

https://www.instagram.com/p/Br3V0vCHh0H/?utm_source=ig_embed

 

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!