Antarctica reizen

Amerikaan steekt als eerste Antarctica over zonder hulp

De Amerikaans Colin O’Brady is erin geslaagd om als eerste het continent Antarctica over te steken zonder hulp van buitenaf.

De 33-jarige Colin O’Brady jaar deed er 54 dagen over om het traject van 1.500 kilometer op ski’s af te leggen. Hij versloeg de Brit Louis Rudd aan de eindstreep. O’Brady vertrok op kerstochtend voor de laatste 125 kilometer van zijn reis van de ene kust naar de andere. Hij deed over die laatste etappe 32 uur en 30 minuten, zegt hij op sociale media.

Solo

De inwoner van de stad Portland maakte het nieuws zelf bekend via zijn Instagrampagina. Hij is daarop te zien naast een houten teken dat de rand van het Ross-ijsplateau aanduidt. Op die plaats eindigt de landmassa van het continent en begint het zee-ijs. ‘Toen ik mijn slee over deze onzichtbare lijn trok, had ik mijn doel bereikt: ik was de eerste ooit om het continent Antarctica solo over te steken van kust tot kust, zonder ondersteuning of hulp’, schreef O’Brady.

Beproeving

O’Brady ging dus Louis Rudd vooraf, die zich tegelijkertijd aan de onderneming waagde. De man was een goede vriend van Henry Worsley, die in 2016 stierf aan een infectie, enkele dagen nadat hij tijdens dezelfde beproeving op minder dan 50 kilometer van de eindstreep had moeten opgeven.

https://www.instagram.com/p/Br3V0vCHh0H/?utm_source=ig_embed

 

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!