nachtrust hotel

Amerikanen betalen het meest voor Nederlandse hotelovernachting

Amerikanen betaalden in de eerste helft van dit jaar gemiddeld 156 euro voor een overnachting in een Nederlands hotel, blijkt uit de Hotel Price Index van Hotels.com. Reizigers uit Zuid-Afrika staan met gemiddeld 155 euro per hotelovernachting op de tweede plaats. Mexicanen sluiten de top 3 af. Zij betaalden gemiddeld 149 euro voor een hotelovernachting in Nederland.

Bedrag hotelovernachting

Het bedrag dat reizigers uit het buitenland neerlegden voor een Nederlandse hotelovernachting varieert. De oorzaken hiervoor zijn verschillen in de wisselkoers en persoonlijke voorkeuren van reizigers, zoals de verblijfsduur in Nederland en de voorkeur voor het soort accommodatie. In de top 10 staan onder meer ook reizigers uit Noorwegen, Zweden en Australië.

Nederlands hotel

In vergelijking met de eerste helft van vorig jaar zijn de bedragen die Taiwanezen, Oostenrijkers, Zuid-Afrikanen en Amerikanen uitgaven het meest gestegen. In de eerste helft van 2015 legden zij gemiddeld respectievelijk 134 euro, 135 euro, 155 euro en 156 euro neer voor een nachtje in een Nederlands hotel.

Reizigers uit het buitenland betaalden in de eerste helft van 2015 gemiddeld 131 euro voor een nachtje in een Nederlands hotel. Ten opzichte van de eerste helft van 2014 is dit een stijging van zes procent. Er werd toen gemiddeld 124 euro betaald.

Top 10 nationaliteiten die het meest betaalden voor een hotelovernachting in Nederland in de eerste helft van 2015

1. Amerika €156
2. Zuid-Afrika €155
3. Mexico €149
4. Noorwegen €146
5. Zwitserland €144
6. India €141
7. Zweden €140
8. Australië €139
8. Brazilië €139
10. IJsland €137
10. Singapore €137

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!