amsterdam

Amsterdam biedt reizigers meer dan ooit tevoren in 2013

De poorten van Amsterdam staan dit jaar wagenwijd open voor reizigers uit binnen- en buitenland. De inhuldiging van de koning, een jubilerende grachtengordel, heropende musea en een sterk verbeterd hotelaanbod: de stad heeft zijn bezoekers dit jaar meer dan ooit te bieden.

De vooraanstaande boekingswebsite Hotels.com zet de vijf belangrijkste redenen voor een bezoek aan Amsterdam op een rij.

Hotels

Amsterdam is hard op weg om zijn hotelaanbod te verbeteren. De afgelopen jaren openden een flink aantal nieuwe hotels hun deuren, terwijl andere accommodaties verbouwden of renoveerden. Het hotelaanbod in Amsterdam moet in 2015 gegroeid zijn met 7.500 kamers. Wie binnen het brede aanbod op Hotels.com op zoek gaat naar een overnachting, zal in 2013 niet verlegen zitten om een kamer. De Hotel Price Index van de boekingswebsite laat zien dat reizigers uit de eurozone in 2012 gemiddeld €120 betaalden voor een hotelovernachting in Amsterdam, dat is 3 procent minder dan in 2011.

Place to be

“In de Lonely Planet is Amsterdam de nummer twee place to be in 2013”, zegt Olivier Pernoud van Hotels.com. “Voor toeristen is dit hét jaar voor een bezoek aan Amsterdam. Er vinden tal van bijzondere culturele activiteiten plaats en Amsterdam lijkt zich te beseffen dat het juist nu op de radar moet staan bij reizigers uit binnen- en buitenland. Daar zal de stad ook de komende jaren nog van profiteren.”

Troonwisseling

Nu koningin Beatrix haar aftreden heeft aangekondigd, zal Koninginnedag een heel bijzondere aangelegenheid worden. Op 30 april vormt Amsterdam het decor van de inhuldiging van kroonprins Willem-Alexander. De stad zal wereldwijd in de schijnwerpers staan en Amsterdam zal veranderen in een oranjebolwerk van feestgangers, uit zowel binnen- als buitenland.

Musea

Het Stedelijk Museum heropende zijn deuren in 2012. Dit jaar volgen ook het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum. De populaire musea pakken uit met bijzondere collecties, tentoongesteld in monumentale panden die een bezoek op zich al meer dan waard zijn. Ook Artis viert feest. De dierentuin in het centrum van Amsterdam bestaat 175 jaar.

Grachten

Amsterdam viert dit jaar de vierhonderdste verjaardag van zijn wereldberoemde grachtengordel. De belangrijke Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht werden in de zeventiende eeuw aangelegd om de snel groeiende stad flink uit te breiden. Sinds 2010 behoren de 165 ‘canals’, met een totale lengte van 100 kilometer, tot het UNESCO Werelderfgoed.

Concerten

Het Concertgebouw in Amsterdam bestaat 125 jaar. De thuishaven van het Koninklijk Concertgebouworkest behoort tot de beste en drukst bespeelde concertzalen ter wereld. Dit jaar vindt er een jubileumserie van twaalf concerten plaats, waarin telkens een decennium uit de afgelopen 125 jaar wordt uitgelicht. Ook Koninklijk Theater Carré, het bekendste theater van Nederland, viert zijn 125-jarig jubileum in 2013.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Nederland | Airborne fietsvakantie
By Monique ·
11 maart 2022

Overnachten in een mooi hotel

8 daagse vliegvakantie naar Marina Corinthia Beach Resort in st. julians, malta
By Monique ·
13 april 2022

Geniet van de rust tijdens je bezoekje op Malta

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!