amsterdam

Amsterdam biedt reizigers meer dan ooit tevoren in 2013

De poorten van Amsterdam staan dit jaar wagenwijd open voor reizigers uit binnen- en buitenland. De inhuldiging van de koning, een jubilerende grachtengordel, heropende musea en een sterk verbeterd hotelaanbod: de stad heeft zijn bezoekers dit jaar meer dan ooit te bieden.

De vooraanstaande boekingswebsite Hotels.com zet de vijf belangrijkste redenen voor een bezoek aan Amsterdam op een rij.

Hotels

Amsterdam is hard op weg om zijn hotelaanbod te verbeteren. De afgelopen jaren openden een flink aantal nieuwe hotels hun deuren, terwijl andere accommodaties verbouwden of renoveerden. Het hotelaanbod in Amsterdam moet in 2015 gegroeid zijn met 7.500 kamers. Wie binnen het brede aanbod op Hotels.com op zoek gaat naar een overnachting, zal in 2013 niet verlegen zitten om een kamer. De Hotel Price Index van de boekingswebsite laat zien dat reizigers uit de eurozone in 2012 gemiddeld €120 betaalden voor een hotelovernachting in Amsterdam, dat is 3 procent minder dan in 2011.

Place to be

“In de Lonely Planet is Amsterdam de nummer twee place to be in 2013”, zegt Olivier Pernoud van Hotels.com. “Voor toeristen is dit hét jaar voor een bezoek aan Amsterdam. Er vinden tal van bijzondere culturele activiteiten plaats en Amsterdam lijkt zich te beseffen dat het juist nu op de radar moet staan bij reizigers uit binnen- en buitenland. Daar zal de stad ook de komende jaren nog van profiteren.”

Troonwisseling

Nu koningin Beatrix haar aftreden heeft aangekondigd, zal Koninginnedag een heel bijzondere aangelegenheid worden. Op 30 april vormt Amsterdam het decor van de inhuldiging van kroonprins Willem-Alexander. De stad zal wereldwijd in de schijnwerpers staan en Amsterdam zal veranderen in een oranjebolwerk van feestgangers, uit zowel binnen- als buitenland.

Musea

Het Stedelijk Museum heropende zijn deuren in 2012. Dit jaar volgen ook het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum. De populaire musea pakken uit met bijzondere collecties, tentoongesteld in monumentale panden die een bezoek op zich al meer dan waard zijn. Ook Artis viert feest. De dierentuin in het centrum van Amsterdam bestaat 175 jaar.

Grachten

Amsterdam viert dit jaar de vierhonderdste verjaardag van zijn wereldberoemde grachtengordel. De belangrijke Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht werden in de zeventiende eeuw aangelegd om de snel groeiende stad flink uit te breiden. Sinds 2010 behoren de 165 ‘canals’, met een totale lengte van 100 kilometer, tot het UNESCO Werelderfgoed.

Concerten

Het Concertgebouw in Amsterdam bestaat 125 jaar. De thuishaven van het Koninklijk Concertgebouworkest behoort tot de beste en drukst bespeelde concertzalen ter wereld. Dit jaar vindt er een jubileumserie van twaalf concerten plaats, waarin telkens een decennium uit de afgelopen 125 jaar wordt uitgelicht. Ook Koninklijk Theater Carré, het bekendste theater van Nederland, viert zijn 125-jarig jubileum in 2013.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!