Amsterdam Kerst

Amsterdam Light Festival geeft kleur aan donkere winterdagen

Wie tijdens de donkere dagen rond kerst behoefte heeft aan licht en inspiratie, kan vertrekken naar een zonnig oord. Maar, deze winter biedt ook een bezoek aan Amsterdam uitkomst. De stad staat van 6 december tot en met 19 januari in het teken van het jaarlijkse Amsterdam Light Festival. Boekingswebsite Hotels.com plaatst Amsterdam nog eens extra in de schijnwerpers met lumineuze hotelaanbiedingen. 

Lichtkunstwerken

Tijdens het Amsterdam Light Festival geven internationale kunstenaars extra kleur aan de historische binnenstad van Amsterdam. Met indrukwekkende lichtsculpturen, projecties en installaties dragen zij bij aan het thema ‘building with light’. In een sfeervol en winters Amsterdam kunnen bezoekers zich te voet of per rondvaartboot te laten inspireren door de lichtkunstwerken.

Vaarroute ‘Water Colors’

Dit jaar viert Amsterdam de 400e verjaardag van haar grachtengordel. Al jarenlang behoort een rondvaart door Amsterdam tot de populairste attracties van Nederland. Speciaal ter gelegenheid van het Amsterdam Light Festival is vaarroute Water Colors ontworpen. Tijdens de rondvaart, die door een groot aantal rederijen wordt aangeboden, bewonderen bezoekers de unieke lichtkunstwerken vanaf het water.

Wandelroute ‘Illuminade’

Illuminade, de speciaal voor het Amsterdam Light Festival ontworpen wandelroute, leidt bezoekers te voet langs de tientallen inspirerende lichtcreaties van opkomende en gevestigde kunstenaars. Van 12 december tot en met 5 januari voert de tocht langs talloze highlights, musea en boetiekjes in de binnenstad. Ideaal voor wie een bezoek aan het Amsterdam Light Festival combineert met een weekendtrip, bijvoorbeeld om de laatste kerstinkopen te doen.

Winterse aanbiedingen

Reizigers die in Amsterdam willen overnachten tijdens het Amsterdam Light Festival, profiteren bij Hotels.com van voordelige winteraanbiedingen. De komende weken biedt de boekingswebsite kortingen tot wel 40 procent op hotelovernachtingen in Amsterdam. Neem voor verdere informatie over het Amsterdam Light Festival een kijkje op www.amsterdamlightfestival.com.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Single vakantie naar Toscane? 4 tips
By Scott ·
3 februari 2023

Single vakantie naar Toscane? 4 tips

3 tips voor je singlereis
By Scott ·
25 januari 2023

3 tips voor je singlereis

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!