verkeer fietsen frankrijk

Andere boetes in Frankrijk voor fietsers en automobilisten

Ben jij je al aan het oriënteren voor een gave (fiets)vakantie in Frankrijk aankomende zomer? Solo, met andere singles of samen met je kids als avontuurlijke maar ook sportieve reis of eenoudervakantie? Even opletten dan want in Frankrijk hebben ze andere verkeersregels voor automobilisten en fietsers. En de boetes? Die kunnen aardig oplopen. Zelfs zonder dat jij er erg in hebt!

Verkeersregels en boetes in Frankrijk

Een boete krijgen omdat je de buitenlandse verkeersregels niet kende. En in Frankrijk heb je dat soms niet eens in de gaten. Er hoeft namelijk geen agent meer aan te pas te komen: sinds 31 december 2016 mogen diverse overtredingen gesignaleerd worden met beveiligingscamera’s. Dankzij het kenteken krijgen automobilisten dit soort vidéo-verbalisations netjes thuisgestuurd. Ook Nederlanders helaas. Franse bekeuringen zijn overigens goedkoper als je meteen (binnen drie dagen) betaalt. Het verlaagde tarief waar je dan recht op hebt heet een amende minorée. Het standaardtarief heet amende forfaitaire. Wie te laat betaalt (meer dan 45 dagen), krijgt in Frankrijk te maken met een extreme verhoging: de boete wordt dan drie keer zo hoog.

  1. Koptelefoon tijdens rijden (ook op de fiets!)

Bellen met een mobiele telefoon in de auto of op de fiets was al lang een overtreding in Frankrijk, maar sinds 2015 is ook het gebruik van oortjes (voor bellen of muziek) verboden voor alle weggebruikers. Een boete kost  135 euro.

  1. Doorrijden tot op het fietsvak voor het stoplicht

Met je auto op het fietsvak (sas-vélo) staan is ook zo’n overtreding die op afstand (met een beveiligingscamera) gesignaleerd kan worden. Een boete kost 90 euro.

  1. Kinderen op de fiets zonder helm

Gloednieuwe regel: vanaf 22 maart 2017 geldt een verbod op het fietsen zonder helm voor kinderen jonger dan 12 jaar. Hun volwassen begeleider gaat op de bon, de kinderen zelf niet. Een boete kost 135 euro.

  1. Veiligheidshesje in de auto

Sinds 2008 is het in Frankrijk verplicht om een veiligheidsdriehoek én een fluorescerend hesje in de auto te hebben. Dit laatste moet je meteen kunnen aantrekken om de driehoek te plaatsen, dus het hesje moet binnen handbereik zijn (en niet in de kofferbak liggen!). Als je geen veiligheidshesje hebt, kun je rekenen op een boete van 135 euro.

  1. Geen milieusticker

Wie op een doordeweekse dag tussen 8.00 uur en 20.00 uur de Franse hoofdstad Parijs wil binnenrijden, heeft sinds 1 januari 20217 een ecovignet nodig, de CritÁir-sticker. Heb je die niet, dan kost je dat 68 euro.

 

Bron: Frankrijk.nl

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!