trendy reizen

Den Bosch beste bestemming Nederlandse stedentrip

De Noord-Brabantse hoofdstad ’s-Hertogenbosch is gekozen tot de beste bestemming voor een Nederlandse stedentrip. De stad scoort een gemiddelde van 8,5.

Waardering voor gastvrijheid

Burgemeester Ton Rombouts nam woensdag de prijs in ontvangst. “Dit is een waardering voor onze gastvrije stad”, zei de burgemeester.

’s-Hertogenbosch werd gekozen op basis van ruim vijfduizend beoordelingen op beoordelingswebsite Zoover. De meeste stemmers vinden de stad vooral gezellig. Tevens wordt de gastvrijheid gewaardeerd.

Zuiden van het land scoort hoog

Maastricht en Breda eindigden met een gemiddelde van 8,4 en 8,3 op de tweede en derde plaats. Daarmee komen de belangrijkste winnaars uit het zuiden van het land. Maastricht heeft ook een grote aantrekkingskracht op buitenlandse toeristen en komt in de Europese lijst met beste stedentrips terug op de achtste plaats.

Hotels

Amsterdam en Rotterdam doen het minder goed. Ze zijn respectievelijk op een 12e en een 16e plaats terug te vinden. Voor Rotterdam betekent dat zelfs de laatste plaats op de ranglijst.

In beide steden zijn het vooral de hotels die de waardering naar beneden trekken. In Amsterdam scoren de 1, 2 en 3 sterren hotels gemiddeld een 6,7, het laagste cijfer van Nederland. De hoofdstad scoort wel goed op cultureel gebied en het nachtleven.

Krakau

Krakau werd met een gemiddelde van 8,6 gekozen tot de beste Europese stedentrip. De Poolse stad verslaat daarmee het Spaanse Sevilla en het Italiaanse Venetië. Een delegatie van de Poolse Ambassade en de directeur van het Pools Verkeersbureau namen de prijs in ontvangst.

Bron: Nu

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!