trendy reizen

Den Bosch beste bestemming Nederlandse stedentrip

De Noord-Brabantse hoofdstad ’s-Hertogenbosch is gekozen tot de beste bestemming voor een Nederlandse stedentrip. De stad scoort een gemiddelde van 8,5.

Waardering voor gastvrijheid

Burgemeester Ton Rombouts nam woensdag de prijs in ontvangst. “Dit is een waardering voor onze gastvrije stad”, zei de burgemeester.

’s-Hertogenbosch werd gekozen op basis van ruim vijfduizend beoordelingen op beoordelingswebsite Zoover. De meeste stemmers vinden de stad vooral gezellig. Tevens wordt de gastvrijheid gewaardeerd.

Zuiden van het land scoort hoog

Maastricht en Breda eindigden met een gemiddelde van 8,4 en 8,3 op de tweede en derde plaats. Daarmee komen de belangrijkste winnaars uit het zuiden van het land. Maastricht heeft ook een grote aantrekkingskracht op buitenlandse toeristen en komt in de Europese lijst met beste stedentrips terug op de achtste plaats.

Hotels

Amsterdam en Rotterdam doen het minder goed. Ze zijn respectievelijk op een 12e en een 16e plaats terug te vinden. Voor Rotterdam betekent dat zelfs de laatste plaats op de ranglijst.

In beide steden zijn het vooral de hotels die de waardering naar beneden trekken. In Amsterdam scoren de 1, 2 en 3 sterren hotels gemiddeld een 6,7, het laagste cijfer van Nederland. De hoofdstad scoort wel goed op cultureel gebied en het nachtleven.

Krakau

Krakau werd met een gemiddelde van 8,6 gekozen tot de beste Europese stedentrip. De Poolse stad verslaat daarmee het Spaanse Sevilla en het Italiaanse Venetië. Een delegatie van de Poolse Ambassade en de directeur van het Pools Verkeersbureau namen de prijs in ontvangst.

Bron: Nu

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!