10 items in backpack

Backpacken: deze tips even lezen wanneer je slaapt in een hostel

Niks zo mooi om als een blije vrije vogel met je rugzak om de wereld te bereizen. Hostels zijn ideaal voor backpackers en andere reizigers die goedkoop de wereld willen zien en ontdekken. Omdat je met meerdere mensen in een kamer slaapt zijn er wel een paar regels waar je je aan moet houden!

Do: Bereid je goed voor

Ga je vanavond stappen? Leg dan alvast je pyjama, tandenborstel en andere spulletjes die je ’s nachts nodig hebt, klaar. Zo hoef je jouw roomies niet wakker te maken met jouw (dronken) gestuntel op zoek naar je spulletjes.

Do: Deel je ervaringen

Het fijne van hostels zijn de mensen met wie je in korte tijd heel close kunt worden. Ben je in de omgeving langs een geweldig ontbijttentje gekomen of heb je een paar dagen geleden een fantastische hike gemaakt? Vertel het aan je roomies. Ervaringen delen maakt jou en je mede-backpackers alleen maar rijker.

Do: Investeer in oordopjes en een oogmasker

Hoe gezellig het ook kan zijn om met meerdere mensen op een kamer te liggen, het kan voorkomen dat jij op tijd in je bed wilt liggen, terwijl de rest nog lang niet uitgefeest is. Ook al vindt het feest niet in je kamer plaats, geluid- of lichtoverlast is ontzettend vervelend. Goede oordopjes en een slaapmasker zijn daarom essentieel.

Do: Label je eten in de gemeenschappelijke koelkast

Als meerdere mensen hun eten en drinken in de gemeenschappelijke koelkast zetten, kun je er vergif op innemen dat iemand iets pakt dat niet van hem of haar is. Voorkom dat je met een kater naar de koelkast strompelt om er vervolgens achter te komen dat iemand jouw eieren en spek heeft opgegeten, en zet gewoon je naam duidelijk op je verpakkingen.

Don’t: Laat je vuile vaat niet staan

Gebruik je een pan uit de gezamenlijke keuken? Pak even snel een sponsje of afwasmiddel en maak je gebruikte spullen gelijk schoon. Zo makkelijk is het.

Don’t: Laat je spullen niet slingeren

Wees niet die slordige kamergenoot en laat je roomies niet over jouw rugtas stappen, over je slippers struikelen om vervolgens in je natte handdoek te stappen voordat hij of zij bij hun bed uitkomen. Stop de spullen die je niet gebruikt gewoon in je rugtas, klaar is kees.

Don’t: Gebruik niet alle stopcontacten

Je verblijft met heel veel mensen in een ruimte waar je heel relaxed een aantal dagen door kunt komen, maar het is vaak niet heel luxe en uitgebreid. Als jij je telefoon moet opladen en eigenlijk ook de batterij van je camera, je e-reader en al je andere elektronica, let er dan op dat je niet alle stopcontacten gebruikt zodat niemand anders er gebruik van kan maken. Moet je echt veel snel opladen? Denk er dan eens aan om een Power Cube aan te schaffen, waar je gelijk meerdere snoeren op kunt inpluggen.

Don’t: Neem geen nachtelijke partners mee

Als je op reis bent, lijkt het net wat makkelijker om de liefde van je leven tegen te komen. En als het niet de liefde van je leven is, is het wel de liefde van de avond. Maar als je jouw slaapkamer met meerdere mensen deelt, is het verstandiger (en socialer tegenover je roomies) om naar de slaapkamer van je vlam te gaan.

Bron: TripTalk

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!