verliefd op de zee

Bahrein laat Boeing 747 naar zeebodem zakken om duikpark te creëren

Het koninkrijk Bahrein, een kleine eilandstaat in de Perzische Golf, wil meer toeristen lokken. Daarvoor gaan ze het grootste onderwaterpretpark ter wereld aanleggen. Het wordt een paradijs voor duikers, met als middelpunt een Boeing 747 Jumbo Jet op de bodem van de zee.

Waterpret

Volgens het Bahrain News Agency zal het onderwaterpretpark een totale oppervlakte van 100.000 vierkante meter beslaan. De 70 meter lange Boeing 747 komt centraal in het duikpark. Maar er komen ook andere attracties, zoals een replica van een traditioneel Bahreins parelverkopershuis. Daarnaast wordt er koraalrif aangelegd, en komen er sculpturen waarop koraal kan groeien. Uiteraard zijn er onder water ook vissen te bewonderen.

Eco-toerisme

Het park moet een toonbeeld worden op vlak van eco-toerisme. “We streven de hoogste milieustandaarden na”, klonk het bij de voorstelling afgelopen zaterdag. Bahrein wil met het project het toerisme een boost geven, maar ook wetenschappelijk onderzoek mogelijk maken. Het onderwaterpretpark zou nog voor komende zomer openen.

Duiken

Het gebeurt wel vaker dat duikresorts met vliegtuigwrakken toeristen proberen te lokken. Ook onder meer in Turkije, Griekenland, Malta en Hawaï kan je duiken naar vliegtuigwrakken. Maar volgens de toeristische dienst van Bahrein ligt er nergens een wrak zo groot als deze Boeing 747. Afreizen naar Bahrein kan met TUI.

 

bahrein onderwaterpretpark

Foto: Bahrein Tourism

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!