verliefd op de zee

Bahrein laat Boeing 747 naar zeebodem zakken om duikpark te creëren

Het koninkrijk Bahrein, een kleine eilandstaat in de Perzische Golf, wil meer toeristen lokken. Daarvoor gaan ze het grootste onderwaterpretpark ter wereld aanleggen. Het wordt een paradijs voor duikers, met als middelpunt een Boeing 747 Jumbo Jet op de bodem van de zee.

Waterpret

Volgens het Bahrain News Agency zal het onderwaterpretpark een totale oppervlakte van 100.000 vierkante meter beslaan. De 70 meter lange Boeing 747 komt centraal in het duikpark. Maar er komen ook andere attracties, zoals een replica van een traditioneel Bahreins parelverkopershuis. Daarnaast wordt er koraalrif aangelegd, en komen er sculpturen waarop koraal kan groeien. Uiteraard zijn er onder water ook vissen te bewonderen.

Eco-toerisme

Het park moet een toonbeeld worden op vlak van eco-toerisme. “We streven de hoogste milieustandaarden na”, klonk het bij de voorstelling afgelopen zaterdag. Bahrein wil met het project het toerisme een boost geven, maar ook wetenschappelijk onderzoek mogelijk maken. Het onderwaterpretpark zou nog voor komende zomer openen.

Duiken

Het gebeurt wel vaker dat duikresorts met vliegtuigwrakken toeristen proberen te lokken. Ook onder meer in Turkije, Griekenland, Malta en Hawaï kan je duiken naar vliegtuigwrakken. Maar volgens de toeristische dienst van Bahrein ligt er nergens een wrak zo groot als deze Boeing 747. Afreizen naar Bahrein kan met TUI.

 

bahrein onderwaterpretpark

Foto: Bahrein Tourism

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!