Barsten in Chinese brug jaagt toeristen stuipen op het lijf

Een glazen brug op duizend meter hoogte kan dan wel bestand zijn tegen een behoorlijk gewicht, maar door een vallende thermoskan is een van de glasplaten nu al gebarsten en dat jaagde de aanwezige toeristen de stuipen op het lijf. 

Barsten in de glazen brug

Recht onder hun voeten op zo’n 1.080 meter hoogte gebeurde het onwaarschijnlijke. Toeristen schreeuwden het uit toen een glazen brug aan de rand van een klif in China plots begon te barsten.

glazen brug china bartsen

De 260 meter lange brug, gelegen in de Chinese provincie Henan op de Yuntai berg, opende amper tien dagen geleden voor het grote publiek. Op 20 september werd de glazen brug in het Yuntai massief nog met erg veel trots plechtig geopend en “bijzonder sterk” genoemd, veertien dagen later staat ze letterlijk op barsten. De oorzaak ligt naar verluidt gezocht bij een metalen koffie-tas die een toerist op de brug had laten vallen.

Schreeuwende toeristen

Toeristen hebben op Weibo, de Chinese Twitter, gemeld hoe ze een klap hoorden en het voelden trillen onder hun voeten. De bezoekers schreeuwden het uit. Volgens de autoriteiten waren de toeristen nooit in gevaar.Het glas van de brug bestaat uit verschillende lagen van elk 2,7 cm dik en is “zo sterk” dat per vierkante meter 800 kg gewicht kan gedragen worden. Wanneer de attractie wordt heropend, is onduidelijk.

brugchina

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!