vliegen tarieven wifi

Belabberd in het vliegtuig: zo komt het

Reizen met het vliegtuig is voor sommige mensen allesbehalve prettig. Er is turbulentie, je oren weigeren te klaren, je benen verkrampen en vaak is er ook nog wel een huilende baby aanwezig. En daarnaast voel je je nog eens misselijk ook.

Het vliegtuig brengt je snel op je bestemming, maar tijdens de reis voel je je algauw belabberd. De oorzaak? Deze typische vliegomstandigheden:

1. Op grote hoogtes is de lucht veel dunner. Om ervoor te zorgen dat zowel de passagiers als de bemanning in het vliegtuig de eindbestemming bereikt, wordt de lucht in de cabine onder druk gezet. Resultaat: het zuurstofgehalte in de lucht op het toestel ligt een stuk lager dan op de begane grond, en dat is je lichaam niet echt gewend.

2. Je lichaam heeft nauwelijks ruimte genoeg om te zitten, laat staan om te bewegen. Deze vreemde vorm van onbeweeglijkheid zorgt ervoor dat er nog minder zuurstof je hersenen bereikt.

3. De artificiële lucht in het toestel is zeer droog. Dat zorgt voor een plakmond, maar ook voor dehydratatie. In combinatie met het gebrek aan zuurstof zit je dan al snel opgescheept met hoofdpijn en een gevoelige maag. Je wordt ook veel sneller dronken, dus laat de alcohol misschien even voor wat het is.

De oplossing: water. Drink voldoende voor en tijdens de vlucht om gehydrateerd te blijven. Loop ook af en toe eens rond om genoeg zuurstof naar je hersenen te jagen en je bloedsomloop in je benen weer goed op gang te krijgen. Neem oordopjes en muziek mee waar je lekker bij ontspant of kijk een film in het vliegtuig zodat je geen last hebt van die huilende baby.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!