mooi weer vakantie

Belgen vinden Nederlandse kust aantrekkelijker dan Belgische

Zie je steeds meer van onze Belgische zuiderburen aan Nederlandse de kust? Dat kan kloppen want het aantal vakanties aan de Nederlandse kust van buitenlandse gasten in 2014 toegenomen met 200.000 naar in totaal 2 miljoen.

Toename toeristen

Die toename is vooral voor rekening van de Belgen en de Duitsers. Zo kozen vorig jaar meer dan 350.000 Belgen en ruim 1,4 miljoen Duitsers voor een vakantie aan de Nederlandse kust. Dat meldt het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC).

Nederlandse kust aantrekkelijk

“Belgen vinden de Nederlandse kust al langere tijd aantrekkelijk, vooral omdat die minder is versteend dan de Belgische kust en omdat er aan Nederlandse zijde ook relatief veel te doen is”, licht NBTC-woordvoerster Thérèse Ariaans toe. De Duitsers waarderen naar verluidt dan weer het afwisselende landschap. Bovendien is het dichtbij en goed bereikbaar, aldus Ariaans.

Het NBTC waarschuwt wel voor de concurrentie. “Die is groot”, zegt Ariaans. “Het blijft belangrijk om de grote diversiteit en het onderscheidend karakter van onze kuststrook onder de aandacht te brengen.”

Stad en strand

Voordeel in Nederland is dat het strand niet ver van bekende grote steden ligt. “Daardoor kan een kusttoerist op één dag gemakkelijk even het strand in Scheveningen bezoeken om daarna bijvoorbeeld naar een van de grote steden te rijden.” In de internationale verkoop van Nederland als toeristische trekpleister zijn de kust en de steden de belangrijkste pijlers. Het NBTC voert al langere tijd een speciale campagne om het (herhaal)bezoek aan de kust te stimuleren. “De meeste bezoekers komen nu in het voorjaar en de zomer, maar de Nederlandse kust is het hele jaar door aantrekkelijk.”

Zin in vakantie naar de kust? De leukste reizen voor singles ontdek je op de reisagenda.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!