alleen reizen

Ben jij een geboren reiziger? Deze tekenen wijzen erop!

Wekken de bezienswaardigheden en geluiden voor spannende bestemmingen, exotische gerechten en ongekende avonturen je op? Reizen is niet voor iedereen, maar misschien wel voor jou. Als je merkt dat je aan een van deze acht tekens denkt of dat je het doet, is het een teken dat je vertelt om op reis te gaan.

Je vraagt “Waarom?” en “Hoe”?

Reizigers zijn nieuwsgierige, altijd zoekende mensen die nadenken over de werking van de wereld. Wanneer je documentaires bekijkt of reismagazines leest, denk je bij jezelf na over alle verbazingwekkende dingen die zouden kunnen gebeuren als je naar die plekken zou kunnen gaan. Je stelt vragen over cultuur en gebruiken, en je bent niet bang om je aan te passen andere levensstandaarden.

Je bent niet gemakkelijk bang

Reizen betekent vaak dat je naar plaatsen gaat waar je de taal niet kent, de plek niet kent en zelfs niet weet of het gevaarlijk kan zijn. Je krijgt lokale lekkernijen overhandigd die er niet uitzien als iets dat je ooit hebt gegeten. Maar zelfs als je hersenen zeggen: “Nee, niet cool”, word je opgewonden door de adrenalinestoot van het ontdekken van wat je nog niet weet. Ook hoop je altijd je overlevingsvaardigheden te gebruiken.

Je hebt behoefte aan het onbekende

Je hebt een diepe drang en verlangen om vertrouwde omstandigheden te verlaten en de wijde wereld te leren kennen, die verre van alles zijn wat je weet. Je hebt eigenlijk heimwee naar een plek waar je nog nooit geweest bent.

Je leeft uit een koffer

Of je hebt er tenminste geen moeite mee om uit je koffer te leven. In plaats van een fysiek huis te hebben waar al je kleding mooi in de kast hangt, geef je de voorkeur aan een paar gekreukte, functionele kledingstukken voor een aantal weken in het buitenland.

Je kunt overal slapen

Dwalers en zwervers weten dat elke tien minuten goed genoeg zijn voor een powernap, en ze hebben geen probleem om elke kans te benutten die ze krijgen, of het nu in een vliegtuig, trein, slaapzak of hangmat is.

Je zoekt een minder begaan pad

Elke dag kan een avontuur zijn en misschien ben je een geboren reiziger als je met opzet merkt dat je routes naar je werk veranderd, buiten de gebaande paden in het bos gaat, of gewoon je GPS negeert. Kijk, reizigers lijken hun eigen interne GPS te hebben. Het wordt hun ‘hart’ genoemd en ze volgen het overal.

Je verzamelt herinneringen, geen dingen

Net zoals het goed vinden om op het absolute minimum van kleding te leven, hoeven dwalers niet overal souvenirs te kopen. Ze hebben zich gerealiseerd dat het de herinneringen en verhalen zijn die de beste souvenirs maken, omdat die dingen zo lang meegaan als je terugkijkt en ze met liefde vertelt.

Vrijheid staat gelijk aan geluk

Reizigers weten dat ze gemaakt zijn om te reizen, omdat vastgehouden worden aan verplichtingen naar hun mening de meest vervelende manier is om door het leven te gaan. Reizigers doen niet wat hen ongelukkig maakt. In plaats daarvan gaan ze vrijuit op zoek naar zichzelf en hun dromen.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!