voorbereiding reizen

Bereid je voor op jouw reis!

Maak een checklist voorafgaand aan je vertrek
Of je nu naar de Verenigde Staten gaat, naar Afrika, de Galapagoseilanden of Turkije: Als je een vakantie- of op zakenreis op de agenda hebt staan, moet je zorgen dat je goed voorbereid bent. Het maakt daarbij eigenlijk niet uit waar je heengaat. Voorafgaand aan jouw avontuur kun je het beste een checklist maken met alle benodigdheden voor je reis. Je weet dan in elk geval zeker dat je niets vergeet en komt bij vertrek en na aankomst niet voor vervelende verrassingen te staan.

Wat er sowieso op je checklist moet staan
Natuurlijk zorg je ervoor dat je alle vereiste documenten, zoals je paspoort, ID-bewijzen, vliegtickets en reserveringsbewijzen, bij je hebt voorafgaand aan vertrek. Stop deze documenten op een eenvoudig toegankelijke plek in je American Tourister of Suitsuit koffer. Verder neem je uiteraard alleen kleding mee die past bij de temperaturen en het klimaat van jouw vakantiebestemming. Ook al heb je een ruime koffer, je moet kritisch zijn als het gaat om welke kleren je wel of niet meeneemt. Belangrijk zijn tevens persoonlijke verzorgingsmiddelen, elektronische apparatuur zoals een iPhone en/of laptop, eventuele medicijnen en wat eten en drinken voor tijdens de reis. Een e-reader, fijn boek of spelcomputer in je handbagage voorkomt dat je tijdens wachtmomenten op het vliegveld niks te doen hebt en je voor niks loopt te vervelen.

Vergeet het belangrijkste niet…
Elke reis begint met het regelen van goede reisspullen, die garanderen dat jouw materialen als kleding, apparaten en verzorgingsmiddelen veilig en in goede staat op de plaats van bestemming aankomen. Koffers zijn daarbij cruciaal en het belangrijkste vertrekpunt voor een succesvolle vakantie. Zo wordt op vliegvelden flink met koffers gegooid en gesmeten, want overal ter wereld heeft het grondpersoneel haast. Maar ook als je met de auto of bus op vakantie gaat is een stevige koffer belangrijk. Zorg daarom voor een ruime en stevige kwaliteitskoffer – zoals de veelgeprezen American Tourister of Suitsuit – om jouw vakantiespullen onder alle omstandigheden veilig, droog en comfortabel te vervoeren. Je weet dan zeker dat je een geslaagde en onbezorgde start van je vakantie hebt en ook op de terugreis jouw spullen en de in het buitenland aangekochte souvenirs in goede staat houdt!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!