vakantie zonder kinderen

Bergliefhebbers willen het nieuw jaar weer de Alpen in

Afgelopen weken heeft de website Indebergen.nl onderzoek gedaan naar de vakantiebereidheid van bergliefhebbers voor een zomervakantie in 2021. Durven zij reeds vooruit te kijken naar de zomervakantie van volgend jaar? Wordt er al georiënteerd, is er bereids geboekt en welke aspecten zijn extra belangrijk in deze coronatijd?

De resultaten zijn overwegend positief: men heeft duidelijk zin in een vakantie in de Alpen. Een vijfde heeft de vakantie reeds geboekt en van de overige 80% is bijna driekwart van plan om op vakantie gaan in de zomer van 2021. In totaal werkten 1051 bergliefhebbers mee aan het online onderzoek over het vakantie- en boekgedrag en de invloed van het coronavirus hierop.

Oostenrijk blijft populair

Van de respondenten geeft bijna 60% aan ieder jaar op vakantie naar de bergen te gaan. Maar liefst een vijfde zegt jaarlijks twee keer te gaan en 10% gaat zelfs nog vaker. 21% van de ondervraagden heeft de vakantie al geboekt en zij hebben een duidelijke voorkeur voor Oostenrijk: ruim driekwart zegt naar dit Alpenland af te reizen in 2021. Daarna komt Italië (10%), Zwitserland (7%) en Duitsland (6%). De vakanties staan voor 75% gepland in de maanden juli en augustus.

Nog niet geboekt, maar driekwart wil wél gaan

Van de mensen die nog niet geboekt hebben, geeft 73% aan van plan te zijn om op bergvakantie te gaan komende zomer. 25% weet het nog niet en 2% gaat niet. Van de mensen die niet gaan, geeft de helft aan dat dit te maken heeft met het coronavirus. Ruim de helft van de respondenten is nu al bezig met oriënteren en plannen maken voor komende zomer. Bij de keuze van de vakantiebestemming zoekt men vooral online via Google (55%), maar ook ervaringen van familie en vrienden (26%) spelen hierbij een belangrijke rol

Last minute boeken

Ruim 60% geeft aan dit jaar later te boeken dan normaal gesproken i.v.m. het coronavirus. 1% boekt eerder, 22% zegt rond dezelfde tijd te boeken als normaal en 15% weet nog niet of het virus effect heeft op het moment van boeken van de vakantie. Bijna een vijfde van de ondervraagden zegt last minute zijn of haar vakantie te zullen boeken. Een bijna gelijk aantal verwacht dit één tot twee maanden voor de vakantie te doen. Bijna een kwart van de respondenten kan op dit moment nog niet inschatten wanneer de vakantie geboekt zal worden.

Kosteloos annuleren en geld terug

Op de vraag welke factoren extra belangrijk zijn tijdens het boeken van een vakantie in de coronacrisis, geeft ruim de helft aan dat kosteloos annuleren tot een week of korter voor vertrek én geld terug in het geval van een negatief reisadvies een cruciale rol spelen. Ook vindt 53% de veiligheid en regels in het vakantieland van groot belang. De prijs lijkt dit jaar een ondergeschikte rol te spelen.

De vakantie zal volgend jaar nog anders zijn

Veel mensen houden er rekening mee dat de vakantie komende zomer nog niet ‘normaal’ zal zijn. Een enkeling gaf aan liever te wachten met een vakantie in het buitenland tot het coronavirus helemaal onder controle is of men gevaccineerd is. Meermaals werd aangegeven dat men rekening houdt met speciale regels en adviezen omtrent corona, zoals dat ook afgelopen zomer het geval was. Over het algemeen wordt aangegeven dat dit een fijne vakantie in de bergen niet in de weg hoeft te staan.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

weekendje weg singles
By Margret ·
20 juli 2021

Waar vind je singles in Londen, Parijs en Brussel?

Woon je in Parijs, Brussel of Londen of ben je er voor een vakantie of stedentrip? En kijk je er naar uit een leuke man of vrouw te ontmoeten? Dan is het in ieder geval handig om je naar die plaatsen te begeven waar anderen zich ook bevinden.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!