vakantie zonder kinderen

Bergliefhebbers willen het nieuw jaar weer de Alpen in

Afgelopen weken heeft de website Indebergen.nl onderzoek gedaan naar de vakantiebereidheid van bergliefhebbers voor een zomervakantie in 2021. Durven zij reeds vooruit te kijken naar de zomervakantie van volgend jaar? Wordt er al georiënteerd, is er bereids geboekt en welke aspecten zijn extra belangrijk in deze coronatijd?

De resultaten zijn overwegend positief: men heeft duidelijk zin in een vakantie in de Alpen. Een vijfde heeft de vakantie reeds geboekt en van de overige 80% is bijna driekwart van plan om op vakantie gaan in de zomer van 2021. In totaal werkten 1051 bergliefhebbers mee aan het online onderzoek over het vakantie- en boekgedrag en de invloed van het coronavirus hierop.

Oostenrijk blijft populair

Van de respondenten geeft bijna 60% aan ieder jaar op vakantie naar de bergen te gaan. Maar liefst een vijfde zegt jaarlijks twee keer te gaan en 10% gaat zelfs nog vaker. 21% van de ondervraagden heeft de vakantie al geboekt en zij hebben een duidelijke voorkeur voor Oostenrijk: ruim driekwart zegt naar dit Alpenland af te reizen in 2021. Daarna komt Italië (10%), Zwitserland (7%) en Duitsland (6%). De vakanties staan voor 75% gepland in de maanden juli en augustus.

Nog niet geboekt, maar driekwart wil wél gaan

Van de mensen die nog niet geboekt hebben, geeft 73% aan van plan te zijn om op bergvakantie te gaan komende zomer. 25% weet het nog niet en 2% gaat niet. Van de mensen die niet gaan, geeft de helft aan dat dit te maken heeft met het coronavirus. Ruim de helft van de respondenten is nu al bezig met oriënteren en plannen maken voor komende zomer. Bij de keuze van de vakantiebestemming zoekt men vooral online via Google (55%), maar ook ervaringen van familie en vrienden (26%) spelen hierbij een belangrijke rol

Last minute boeken

Ruim 60% geeft aan dit jaar later te boeken dan normaal gesproken i.v.m. het coronavirus. 1% boekt eerder, 22% zegt rond dezelfde tijd te boeken als normaal en 15% weet nog niet of het virus effect heeft op het moment van boeken van de vakantie. Bijna een vijfde van de ondervraagden zegt last minute zijn of haar vakantie te zullen boeken. Een bijna gelijk aantal verwacht dit één tot twee maanden voor de vakantie te doen. Bijna een kwart van de respondenten kan op dit moment nog niet inschatten wanneer de vakantie geboekt zal worden.

Kosteloos annuleren en geld terug

Op de vraag welke factoren extra belangrijk zijn tijdens het boeken van een vakantie in de coronacrisis, geeft ruim de helft aan dat kosteloos annuleren tot een week of korter voor vertrek én geld terug in het geval van een negatief reisadvies een cruciale rol spelen. Ook vindt 53% de veiligheid en regels in het vakantieland van groot belang. De prijs lijkt dit jaar een ondergeschikte rol te spelen.

De vakantie zal volgend jaar nog anders zijn

Veel mensen houden er rekening mee dat de vakantie komende zomer nog niet ‘normaal’ zal zijn. Een enkeling gaf aan liever te wachten met een vakantie in het buitenland tot het coronavirus helemaal onder controle is of men gevaccineerd is. Meermaals werd aangegeven dat men rekening houdt met speciale regels en adviezen omtrent corona, zoals dat ook afgelopen zomer het geval was. Over het algemeen wordt aangegeven dat dit een fijne vakantie in de bergen niet in de weg hoeft te staan.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

halloween hotelbestemmingen
By Monique ·
29 oktober 2021

De griezeligste bestemmingen voor Halloween

Spookverhalen maken deel uit van de rijke historie van een aantal van ’s werelds grootste steden. Wil je een sensationele Halloween dit jaar? Nu het enge feest nadert, zijn de gruwelijke bestemmingen zoals spookhotels, ondergrondse passages en verlaten panden extra spannend.
vakantie relatie seks
By Monique ·
9 november 2021

Passie, liefde en seks op reis

Als single verliefd worden, de vlinders in je buik voelen op vakantie, heerlijk! En wat let je ook? Je bent ten slotte een vrij en blij en hoeft aan niemand verantwoording af te leggen. Menig single raakt dan ook wel eens tot over zijn oren verliefd op reis.
streetfood steden
By Monique ·
23 november 2021

In deze 5 steden proef je het lekkerste street food

Elke plek heeft wel een paar lokale specialiteiten die waarschijnlijk de moeite waard zijn om te proberen, maar waar hebben ze nou het allerbeste en lekkerste street food? We geven je 5 tips!
tips auto vakantie check
By Francien ·
12 november 2021

Met de auto op reis: doe de autovakantiecheck

Heb je een leuk weekend geboekt om singles van jouw leeftijd te leren kennen in de Ardennen of ga je binnenkort op wintersport naar het prachtige Oostenrijk of Italië, de kans groot dat je de auto inpakt en vertrekt!
singlereis japan
By Monique ·
16 november 2021

Veelzijdige singlereis: Japan

Japan zal je elk moment verbazen, niets is wat het lijkt. Een reis door ‘het land van de rijzende zon’ is een reis vol contrasten, afwisseling en een kennismaking met eigentijdse wereldsteden, oude heiligdommen en een overweldigende natuur.
Praag vakantie
By Monique ·
7 december 2021

Praag beste bestemming in december

Praag is de beste bestemming om in december een bezoekje te brengen. De hoofdstad van Tsjechië wordt gevolgd door Parijs, Berlijn en Oberhausen.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!