Nederlanders sparen vakantie vooruit

Bespaar honderden euro’s

Consumenten kunnen honderden euro’s besparen als ze zelf een all-inclusive reis samenstellen, in plaats van een pakketreis te boeken via een reisorganisatie. Dit blijkt uit onderzoek van de Reisgids van de Consumentenbond. Zelf de reis en het hotel, inclusief eten en drinken, boeken kan een besparing opleveren tot €720 per persoon.

Een pakketreis bijvoorbeeld naar hotel Bahia Principe op Tenerife wordt op diverse websites aangeboden voor gemiddeld €1547 per persoon in het laagseizoen. Consumenten die zelf een vlucht boeken met Ryanair vanaf Brussel Charleroi en het verblijf via de hotelsite reserveren, betalen nog geen €1350. In het hoogseizoen loopt het verschil tussen de duurste reisaanbieder (Neckermann) en zelf boeken zelfs op tot €690. Ook voor een all-inclusive vakantie in Marokko is het – mede dankzij een scherpe aanbieding van Ryanair – veel goedkoper om zelf te boeken. Het verschil met de duurste reisaanbieder, WTC, is maar liefst €720. Nieuwkomer onder de bookingssites, Lavida Travel, is een positieve uitzondering. Het prijsverschil met zelf boeken is bij hen in veel gevallen verwaarloosbaar.

Prijsvechters

De Consumentenbond vergeleek de prijzen van een hotel en een losse vlucht met de prijs van een pakketreis voor enkele all-inclusive hotels op Tenerife, in Marokko, Tunesië en Turkije. Zelf boeken is  vooral voordelig als consumenten met een prijsvechter naar de bestemming kunnen vliegen. Naar Turkije vliegen geen echte low-cost luchtvaartmaatschappijen, zodat zelf boeken daar minder voordeel oplevert.  Het hele onderzoek is te lezen in de Reisgids van januari. Daarin staan nog 40 tips om te besparen op reizen.

Bron: Consumentenbond

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

3 tips voor je singlereis
By Scott ·
25 januari 2023

3 tips voor je singlereis

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!