luxe hotel

Betaalbare luxe in een vijfsterrenhotel: het kan!

Slapen in een groot en zacht bed, wakker worden met een heerlijk ontbijt en ontspannen in het welnesscentrum van het hotel. Het zijn allemaal luxe faciliteiten waardoor je optimaal kunt genieten van een hotelovernachting. Maar waar slaap je nou in luxe voor een schappelijk prijsje? 

Betaalbare luxe

Maar een luxe verblijf in een hotel hoeft niet duur te zijn. Ondanks dat uit de Hotel Price Index™ van Hotels.com™ blijkt dat hotelkamerprijzen in de eerste helft van 2015 wereldwijd met 1% stegen, hadden Europese reizigers in enkele populaire bestemmingen aan drie briefjes van vijftig genoeg om in een vijfsterrenhotel te overnachten. In deze betaalbare wereldsteden kreeg je meer sterren voor minde geld.

Riant vijfsterrenhotel

Jezelf flink in de watten leggen in een riant hotel, maar genoeg budget overhouden om tijdens je  verblijf ook andere leuke dingen te doen? Dan ben je de koning te rijk in het Poolse Warschau, waar Europese reizigers in een vijfsterrenhotel gemiddeld slechts € 104 per nacht betaalden. Ook in Pisa (€ 143) genoten reizigers net een beetje meer dankzij de lage prijs voor een overnachting in een vijfsterrenhotel. De rekening bleef ook onder de € 150 per nacht in de wereldsteden Tallinn (€ 144), Caïro (€ 148), New Delhi (€ 149) en Istanbul (€ 149).

Drie sterren in Amsterdam

In eigen land betaalden Europese reizigers gemiddeld € 139 per nacht voor een driesterrenhotel. In Amsterdam kostte een twee-sterrenhotel € 112 per nacht. Voor € 171 per nacht hadden zij een kamer in een viersterrenhotel en voor een Amsterdams vijfsterrenhotel betaalden zij € 263 per nacht.

Zes wereldsteden waar Europese reizigers in de eerste helft van 2015 €150 of minder betaalden voor een nacht in een kamer van een vijfsterrenhotel

  1. Warschau, Polen € 104
  2. Pisa, Italië € 143
  3. Tallinn, Estland € 144
  4. Caïro, Egypte € 148
  5. New Delhi, India € 149
  6. Istanbul, Turkije € 149

Heb jij een lekkere stedentrip in gedachten en wil je zeker weten dat je niet teveel betaalt voor dat fantastische hotelletje? Check dan even Trivago.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!