gelijkgestemden op singlereis

Betalen singles meer voor vakanties dan koppels?

Er bestaat bij heel wat mensen het idee dat reizen voor singles duurder zijn dan voor koppels. Maar is dat ook daadwerkelijk het geval? En zo ja, wat krijg je dan voor je geld?

Prijsverschil voor singles

Zijn vakanties voor singles net zo duur (of goedkoop) als voor stellen? Wanneer het gaat om groepsreizen zullen er weinig grote prijsverschillen te ontdekken zijn. In beide gevallen verzorgt de reisorganisatie alles van A tot Z: visa, vliegtickets, hotels, excursies, een reisleider, lokale gidsen indien nodig, transfers en ga zo maar door. Of je dat als reisorganisatie nu doet voor een groep met koppels of een groep met singles, dat maakt qua kosten weinig uit. Alleen de tarieven voor een eenpersoonskamer (veel hotels weigeren die voor minder geld aan te bieden) kunnen enig verschil maken. Deel je de kamer met een reisgenoot, dan speelt dit niet. Tegenwoordig bieden steeds meer reisorganisaties voor singles groepsreizen aan waarbij je als single standaard een tweepersoonskamer voor jezelf krijgt. Zij moeten hier bij een enkele bezetting meer voor betalen en dat prijsverschil kan je dus terugzien wanneer je als single een groepsreis boekt.

Andere verschillen

Ga je geen verre rondreis maken met singles maar wil je een eenoudervakantie boeken, een weekendje weg met andere wandelaars, stedentrip met cultuurminnaar of verlang je naar een duikvakantie met onderwaterwereld-liefhebbers? In alle gevallen gaat het erom dat er een reisorganisatie bij betrokken is. Wanneer je zelfstandig iets boekt kost het je niks meer dan hetgeen je boekt (denk aan hotel, vliegticket). Je zoekt zelf alles uit, regelt zelf een transfer et cetera.

Ontzorgen

Wanneer je een vakantie bij een reisorganisatie boekt wordt er je van alles uit handen genomen. Allereerst zorgen ze voor een fijne groepssamenstelling met gelijkgestemde singles net als jij. Verder word je in allerlei opzichten ontzorgt. Voorafgaand aan de reis wordt je optimaal geïnformeerd, tijdens de vakanties is er altijd iemand waarbij je terecht kunt met vragen, je overnachtingen zijn geregeld evenals de excursies. Je hoeft zelf helemaal niets te regelen of uit te zoeken en als er iets mis gaat op je vakantie, dan sta je er niet alleen voor. Het spreekt voor zich dat de medewerkers van de reisorganisatie ook gewoon graag salaris willen aan het einde van de maand. De reissom beslaat dus veel meer dan alleen vlucht + hotel of busreis + appartement. Het maakt daarbij niet uit of het om een singlereis, eenoudervakantie of een vakantie met je nieuwe partner gaat.

Voordeel

Je zou dus denken dat je goedkoper uit bent wanneer je zelf alles boekt en regelt. Zou kunnen, maar het hoeft zeker niet. Grootste nadeel voor singles is dat wanneer je ze alles zelf boeken ook aangewezen zijn op zichzelf tijdens de vakantie. Solo reizen kan ontzettend leuk zijn, maar is zeker niet voor iedereen het summum van vakantie vieren. Daarom kiezen heel wat singles niet alleen voor het gemak van singlerein maar ook voor de gezelligheid ervan. Ander voordeel dat reisorganisaties hebben is dat ze groots kunnen inkopen bij vliegtuigmaatschappijen en hotelketens. Dat maakt dat ze groepsreizen voor singles tegen redelijke prijzen kunnen aanbieden.

Wat je ook kiest, solo of toch met andere singles: maak er een fijne vakantie van. Nog geen idee welke reisorganisatie bij jou past? Doe de hier de singles reiswijzer.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!