gelijkgestemden op singlereis

Betalen singles meer voor vakanties dan koppels?

Er bestaat bij heel wat mensen het idee dat reizen voor singles duurder zijn dan voor koppels. Maar is dat ook daadwerkelijk het geval? En zo ja, wat krijg je dan voor je geld?

Prijsverschil voor singles

Zijn vakanties voor singles net zo duur (of goedkoop) als voor stellen? Wanneer het gaat om groepsreizen zullen er weinig grote prijsverschillen te ontdekken zijn. In beide gevallen verzorgt de reisorganisatie alles van A tot Z: visa, vliegtickets, hotels, excursies, een reisleider, lokale gidsen indien nodig, transfers en ga zo maar door. Of je dat als reisorganisatie nu doet voor een groep met koppels of een groep met singles, dat maakt qua kosten weinig uit. Alleen de tarieven voor een eenpersoonskamer (veel hotels weigeren die voor minder geld aan te bieden) kunnen enig verschil maken. Deel je de kamer met een reisgenoot, dan speelt dit niet. Tegenwoordig bieden steeds meer reisorganisaties voor singles groepsreizen aan waarbij je als single standaard een tweepersoonskamer voor jezelf krijgt. Zij moeten hier bij een enkele bezetting meer voor betalen en dat prijsverschil kan je dus terugzien wanneer je als single een groepsreis boekt.

Andere verschillen

Ga je geen verre rondreis maken met singles maar wil je een eenoudervakantie boeken, een weekendje weg met andere wandelaars, stedentrip met cultuurminnaar of verlang je naar een duikvakantie met onderwaterwereld-liefhebbers? In alle gevallen gaat het erom dat er een reisorganisatie bij betrokken is. Wanneer je zelfstandig iets boekt kost het je niks meer dan hetgeen je boekt (denk aan hotel, vliegticket). Je zoekt zelf alles uit, regelt zelf een transfer et cetera.

Ontzorgen

Wanneer je een vakantie bij een reisorganisatie boekt wordt er je van alles uit handen genomen. Allereerst zorgen ze voor een fijne groepssamenstelling met gelijkgestemde singles net als jij. Verder word je in allerlei opzichten ontzorgt. Voorafgaand aan de reis wordt je optimaal geïnformeerd, tijdens de vakanties is er altijd iemand waarbij je terecht kunt met vragen, je overnachtingen zijn geregeld evenals de excursies. Je hoeft zelf helemaal niets te regelen of uit te zoeken en als er iets mis gaat op je vakantie, dan sta je er niet alleen voor. Het spreekt voor zich dat de medewerkers van de reisorganisatie ook gewoon graag salaris willen aan het einde van de maand. De reissom beslaat dus veel meer dan alleen vlucht + hotel of busreis + appartement. Het maakt daarbij niet uit of het om een singlereis, eenoudervakantie of een vakantie met je nieuwe partner gaat.

Voordeel

Je zou dus denken dat je goedkoper uit bent wanneer je zelf alles boekt en regelt. Zou kunnen, maar het hoeft zeker niet. Grootste nadeel voor singles is dat wanneer je ze alles zelf boeken ook aangewezen zijn op zichzelf tijdens de vakantie. Solo reizen kan ontzettend leuk zijn, maar is zeker niet voor iedereen het summum van vakantie vieren. Daarom kiezen heel wat singles niet alleen voor het gemak van singlerein maar ook voor de gezelligheid ervan. Ander voordeel dat reisorganisaties hebben is dat ze groots kunnen inkopen bij vliegtuigmaatschappijen en hotelketens. Dat maakt dat ze groepsreizen voor singles tegen redelijke prijzen kunnen aanbieden.

Wat je ook kiest, solo of toch met andere singles: maak er een fijne vakantie van. Nog geen idee welke reisorganisatie bij jou past? Doe de hier de singles reiswijzer.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!