zomervakantie

Bezoek Abruzzo, begin bij Pescara!

Pescara, de hoofdstad van de gelijknamige provincie Pescara, is een stad waar je werkelijk alles kunt vinden.

Alles is dichtbij het centrum en vaak op loopafstand. Gelegen aan de Adriatische zee en in het bezit van goed onderhouden strandehttp://www.visitabruzzo.nln is de stad ook een heerlijke zomer bestemming, en het is gemakkelijk te bereiken!

Bereikbaar

Pescara bezit namelijk de internationale luchthaven Abruzzo Airport.  De haven van Pescara is één van de meest belangrijke havens van Italië aan de Adriatische Zee. Maar ook met de auto is Abruzzo enorm goed bereikbaar vanuit de meeste delen van het land, het ligt op een uur tijden vanaf Rome!

Mode

Voor liefhebbers van de Italiaanse mode is Pescara ideaal! Als je van winkelen houdt zul je worden betoverd door de vele winkels in het centrum van de stad. De belangrijkste winkelstraat van de stad loopt vanaf het station naar de zeekust waar ook de VVV zich bevindt, en waar een aantal van de beste mode winkels liggen.

Musea

Er bevinden zich verschillende musea zoals bijvoorbeeld een lokaal keramiek en archeologisch museum, en ook kun je het huis bezoeken waar de dichter Gabriele D’Anunzio werd geboren.

Kust

De boulevard is ten noorden van de rivier 2,7 km lang en er bevinden zich tientallen restaurantjes aan de kant van het strand. De brede stranden in en rondom de stad zijn goed onderhouden, en voornamelijk met fijn zand.

Zoals gebruikelijk aan de Italiaanse kusten kan men overal strandstoelen en parasols huren en zijn eettentjes nooit ver te zoeken.

De kustlijn biedt zowel ontspanning als diverse zomersporten: zwemmen, spinning en water fiets, maar ook beachvolleybal, beach golf, windsurfen en watercrafts.

Eten en drinken

De typische gerechten van Pescara zijn gebaseerd op natuurlijke producten, zoals olijfolie, honing en de bekende lamsvlees arrosticini. De hele regio biedt prachtige schapen-en geitenmelk kazen, zowel variërend van mild tot sterk.

En laten we de andere bijzondere kazen niet vergeten, zoals de Fior di latte, de verse mozzarella, de scamorza, de caciocavallo, de pecorino en de caprino! Deze worden nog steeds gemaakt volgens de traditionele productiemethoden.

De typische wijnen van de provincie zijn: Montepulciano, Trebbiano, Cerasuolo en ook de Moscato di Castiglione van Casauria.

Bron: VisitAbruzzo

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!