tips boston reizen

Bezoek je Boston: gave travel tips

Kom je tijdens het rondreizen in de buurt van Boston, dan is deze noordelijke gelegen Amerikaanse stad zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen. Want in Boston voel je je (bijna) in Europa!

Boston is een van de oudste steden van de verenigde staten van Amerika en ook een van de rijkste. Deze stad is ook de bakermat van de revolutie en de meesten hebben vast wel eens gehoord van de ‘Boston Tea Party’. of anders wel van de beroemde universiteiten MIT en Harvard waar je zonder hele rijke ouders uiteraard nooit kunt gaan studeren. Zegt je dit allemaal niks? Dan doet de televisieserie Cheers je misschien wel aan Boston denken!

Oud geld & shoppen

Wanneer je in Boston bent dan merk je beslist dat dit een welvarende stad is met over het algemeen behoorlijk bemiddelde inwoners. Vrijwel alles ademt luxe en ‘standing’ uit. Grootse hotels en stijlvol geklede mensen te over. De Bostonians (zoals ze worden genoemd) shoppen in een van de shopping malls verspreidt over de stad of in de luxe winkels aan Newbury Street. Om in hun spaarzame vrije tijd te flaneren in de prachtig aangelegde parken die je tegenkomt tijdens je wandeling door de stad.

Freedom Trail Boston

Wandelen is een aanrader want dan kan je mooi meteen de Freedom Trail lopen. De route is aangegeven door een rode lijn op de trottoirs. Op sommige plaatsen is de rode lijn uit baksteen gevormd. De Freedom Trail is zo’n 4 km lang en loopt langs belangrijke bezienswaardigheden. De route is onderdeel van het Boston National Historical Park.

Wetenswaardigheden voor toeristen

Behalve de Freemdom Trail lopen en shoppen valt er in Boston nog veel meer te doen. Ook op kunst en cultuurgebied kom je aan je trekken. Er zijn tal van musea die je kunt bezoeken zoals de  JFK Library. Dit is de presidentiële bibliotheek van de 35ste president van de Verenigde Staten, John F. Kennedy. Het gebouw herbergt het officiële archief met de originele documenten en correspondentie van de regering van John F. Kennedy.

5 tips eten, drinken en fun!

 

kreeft eten boston

Ben je uitgewandeld dan pak je natuurlijk gewoon de metro. Werkt prima, kost weinig en brengt je vrijwel over al in Boston. We hebben 5 leuke tips om te doen en te zien voor je verzameld wanneer je deze stad aandoet.

1. Breng een bezoekje aan het wereldberoemde Cheers café. Vergis je niet: er zijn twee locaties van Cheers in de stad, maar de originele bevindt zich aan Beacon Street.

2. Zeg je kreeft, dan zeg je Boston. Want overal waar je komt kun je kreeft eten. Gekookt, gegrild, in de soep, salade of in een broodje. Echt een traktatie voor de lunch of diner.

3. Begeef je tussen de Amerikaanse families en ga naar Fennway Park om een baseball wedstrijd van de Redsox te aanschouwen. Hotdogs, bier, popcorn erbij en genieten maar!

4. Sfeer proeven in de avond? Breng dan een bezoekje aan North End, het oudste deel van de stad en dompel je onder in little Italy. Je waant je op een zomeravond bijna in Rome of Florance. Druk, levendig, propvol Italiaanse restaurants, barretjes en winkletjes.

5. Ben je niet zo rijk en blijft het vooral bij snuffelen en window shopping? Sta dan niet gek te kijken als de verkoopster je vriendelijk vraagt of ze je kan helpen of dat je ‘just warehousing’ bent. Je bent echt niet de enige waarbij het vooral blijft bij kijken in plaats van kopen. -;)

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!