Japan Kyoto

Bezoek je Kyoto? Ga dan zeker niet (ongevraagd) met een geisha op de foto

Om de eeuwenoude cultuur te eerbiedigen, verbiedt Kyoto (Japan) voortaan het ongevraagd fotograferen van geisha’s. Toeristen die de regel niet respecteren krijgen een boete van wel 10.000 yen (82 euro). Op die manier wil men korte metten maken met opdringerige toeristen.

Japanse muze

Een geisha, geiko of geigi was aanvankelijk een Japanse muze, vrouwen waar artiesten door geïnspireerd raakten. Maar intussen groeiden de wit-geschminkte vrouwen uit tot een toeristische attractie: toeristen vallen de geisha’s of maiko’s (geisha’s in opleiding) lastig, willen hun pruiken aanraken en achtervolgen ze zelfs in de hoop het perfecte plaatje te schieten.

Zulk onfatsoenlijk gedrag zijn de geisha’s van het historische district Gion stilaan beu. Ze deden hun beklag waarop een algemeen verbod volgde: toeristen mogen niet langer ongevraagd foto’s nemen, laat staan de pruiken aanraken. Wie dat wel doet riskeert een boete van 82 euro.

Overal in het district werden borden opgehangen die toeristen moeten waarschuwen om de lokale bevolking en hun gebruiken te respecteren. Verder zijn er camera’s geplaatst waarmee de autoriteiten kunnen controleren of de nieuwe regels daadwerkelijk gerespecteerd worden.

Massatoerisme

Het massatoerisme is een hedendaags probleem waar de stad Kyoto steeds meer hinder van ondervindt. Die toeristen troepen ’s avonds samen bij de tempels in Gion, waar de geisha’s en maiko’s passeren, op weg naar hun avondafspraken. In 2017 kreeg Kyoto reeds 7,4 miljoen bezoekers over de vloer, wat een vijfvoud is van het aantal bezoekers in 2012. Met singles op reis naar Japan? Kijk dan eens hier.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!