Mont Blanc

Bezoeken met gevaar voor eigen leven

De echte wereld is mooier dan het World Wide Web, meldden we gisteren reeds.  De echte wereld is echter niet altijd zonder gevaar. Dat is internet mogelijk ook niet, bedenk ik me nu. Maar zittend achter je computer kun je hoogstens van welgemeende verbazing  figuurlijk en letterlijk van je stoel vallen, of achterover slaan, maar dat is dan ook het ergste.

Elf meest dodelijke bestemmingen voor toeristen

Dat de echte wereld wonderschoon is, daar zal niemand iets tegen in kunnen brengen. Er zijn zoveel plaatsen die door hun authenticiteit en hun pittoreske uitstraling, prachtig gevonden worden. Daarnaast zijn er zoveel grote wereldwonderen die prachtig zijn, maar ook zeker niet zonder gevaar. Ze zijn zelfs levensgevaarlijk. We hebben het hier over de 11 dodelijkste toeristenbestemmingen.

Bezoeken met gevaar voor eigen leven

Elf wonderschone plekken op de wereld, die jaarlijks vele toeristen trekken, maar die ook gevaarlijk zijn. Bij deze bestemmingen komen regelmatig mensen om het leven. De paadjes zijn smal, de beklimming is te steil, de golf te hoog en de tanden van de haai zijn te scherp. De bestemmingen zijn zeker geen verboden terrein, maar het bezoeken is echt met gevaar voor eigen leven.

1. De beklimming van de Mont Blanc in Frankrijk kost jaarlijks 30 tot 70 mensen het leven.

De Goûter corridor, ook bekend als Grand Couloir, is de meest bekende en populaire route voor klimmers van wie in het westen van Europa de hoogste piek willen bekommen. Het is gevaarlijk vanwege vallend gesteente  en het is ook bekend als  ’the corridor of death’ (de hoek van de dood).

2. Bij het wandelen in de Grand Canyon in de Verenigde Staten vallen gemiddeld 12 doden per jaar.

Er zijn al 685 doden gemeld bij de Grand Canyon Park. Deze kloof is 365 km lang en in sommige plaatsen 1.8 meters hoog.

3. Door de verraderlijke metershoge golven van Teahupoo in Tahiti zijn sinds 2000 al 5 mensen omgekomen.

Teahupoo is bekend voor zijn surf gebied en zijn hevige golven. Het is schuldig aan 5 mensenlevens sinds 2000 en oorzaak van veel verwondingen.

4. De Kokoda trail in Papoea, Nieuw-Guinea. Op deze tocht zijn al 6 doden gevallen sinds 2000, 50 mensen moesten worden gered.

Het grootste gevaar voor wandelaars op de Kokoda trail is een ziekte die te maken heeft met de darmen, kans op vallen vanaf het gebied en de beten van muggen, waarvan sommige malaria dragen.

5. New Smyrna Beach in Florida in de VS. 209 van de 701 aanvallen van haaien in de afgelopen 10 jaar waren in Florida.

De zonnige staat Florida is de meest gevaarlijke locatie in de wereld voor wat betreft aanvallen van haaien. Met  New Smyrna Beach die de lijst aanvoert met het hoogst aantal voorkomende haaien.

6. Bij het laatste stuk van de beklimming van de Half Dome in Yosemite National Park in de Verenigde Staten zijn zover bekend al 60 mensen omgekomen.

De Yosemite National Park’s Half Dome is langer dan  1500 meter, maar het laatste verticale stuk van 120 meter is waar de meeste ongevallen gebeuren en waar doden vallen.

7. Cliffs of Moher in Ierland. Door het ontbreken van een reling zijn meerdere mensen naar beneden gevallen.

De verbluffende Cliffs of Moher in Ireland leveren onvoorstelbare uitzichten op de Atlantische Oceaan, maar blijken fataal te zijn voor toeristen door het gebrek aan railingen.

8. De Colorado rivier in de VS. Met kanoën overleden er alleen al in de eerste zeven maanden van 2014 15 mensen

Het ongelofelijk Colorado River systeem is lange tijd favouriet geweest bij waterrafters. Veel fatale ongelukken hebben zich voorgedaan, waarbij alcohol en onkunde genoemd worden als de grootste redenen.

9. De ‘Dodenweg’ in Bolivia. Op de noordelijke Yungasweg komen elk jaar tot wel 300 mensen om het leven.

De ‘Death Road’ in Bolivia verbindt het  Amazone regenwoud gebied in het noorden van Bolivia met zijn hoofdstad. Deze weg die hoofdzakelijk eenbaans is heeft geen railingen en grenst aan kliffen die wel 600 meter diep zijn. Dit resulteert in bijna 300 doden elk jaar.

10. Bij een wandeling naar de top van de Hua Shanberg in China komen jaarlijks zo’n honderd wandelaars om.

De Mount Hua Shan wandelroute is een gevaarlijke smalle klim met extreem scherpe stenen die in de gezichten van de klimmers steken.  Het aantal doden hier wordt gedacht rond de 100 elk jaar.

11. Tussen 1992 en 2002 zijn 40 mensen omgekomen toen ze met een helikopter een van de vulkanen op Hawaï wilden bekijken.

Kun jij je een betere manier bedenken dan vliegend met een helikopter over  de meest actieve vulcaan om de lava te zien?  Nee, zou je denken. Deze manier heeft tussen 1992 en 2002 zo’n 40 mensen het leven gekost.

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

3x tips voor prachtige verre reizen!
By Scott ·
19 december 2023

3x tips voor prachtige verre reizen!

Waarom is een wintersportverzekering noodzakelijk voor jouw vakantie?
By Scott ·
3 januari 2024

Waarom is een wintersportverzekering noodzakelijk voor jouw vakantie?

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!