bhutan reizen geluk

Bhutan voor het eerst op de Vakantiebeurs

Waar in de westerse wereld geluk zo langzamerhand lijkt te worden bepaald door de stand van de economie en de hoogte van het bedrag onderaan de streep van de salarisstrook, is er in het Verre Oosten een land dat daar anders tegen aankijkt. Hier wordt niet ingezet op groei van het nationaal product, maar op groei van het nationaal geluk.

Bhutan

Dat land heet Bhutan, hoog in de Himalaya. “Reizen naar Bhutan is wel duur”, zegt Cheki Wangpo van Bhutan Green Land Travel. “But it is for the good of the Bhutan people and therefore also good for you! Als je ook gelukkig wil worden, kom dan naar de Vakantiebeurs, waar we dit jaar voor het eerst alles over onze prachtige land komen vertellen!”

Boeddhistisch Koninkrijk

Het boeddhistisch Koninkrijk Bhutan dus, met aan het hoofd de koning die heeft bepaald dat elke toerist zo om en nabij de 200 dollar per dag moet uitgeven in en aan zijn land. 65 dollar daarvan gaat als royalty fee rechtstreeks via de staatskas naar gratis onderwijs en gratis gezondheidszorg voor elke inwoner. Ook wordt de infrastructuur van het land ermee gefinancierd. Vakantie in Bhutan is dus ontwikkelingshulp in de puurste zin van het woord en daar zou je als toerist toch om zijn minst een beetje gelukkig van moeten worden.

Officiële reisbureaus

“Om ervoor te zorgen dat dit geld ook daadwerkelijk bij de koning in de kas komt, kan een vakantie in Bhutan alleen geboekt worden via officiële reisbureaus zoals dat van ons”, vertelt Wangpo “Wij zorgen dan voor de afdracht en de rest van die 200 dollar wordt vanzelfsprekend aan de reis besteed. Dus daar valt het hotel onder, het eten en drinken, binnenlands vervoer, de gidsen en het bezoek aan de bezienswaardigheden. Als je dat dan allemaal bij elkaar optelt, valt het natuurlijk wel mee.

Ik bedoel: op andere bestemmingen boek je zelfstandig een reis en verblijf, maar ga je ook op excursie en eet en drink je in bars en restaurants. Dat kan ook in de papieren lopen. In Bhutan valt dat allemaal onder het bedrag dat je per dag moet uitgeven aan ons nationaal geluk”, lacht Wangpo. Er worden ook groepsreizen / singlereizen naar Bhutan georganiseerd!

Geluk is te koop

Geluk is dus wel degelijk te koop, al moet je ervoor naar Bhutan of zoals ze zelf zeggen Druk-Yul, het land van de Donder Draak. Makkelijk is dat overigens niet, want er zijn geen directe vluchten van Amsterdam naar Thimphu, de hoofdstad in de Himalaya. Wil je die kant op, dan moet dat via India, Thailand of Nepal. Eenmaal op 2300 meter hoogte in Thimphu word je omringd door reuzen van Bergen met toppen boven de 7000 meter.

Hoogtepunten

Dat zijn dan ook meteen letterlijk de hoogtepunten van Bhutan, naast het heilige der heiligen van het tantrisch boeddhisme: het klooster Paro Taktshang dat elke gelovige één keer in het leven bezocht moet hebben. Paro Taktshang is dus zeg maar het Mekka van de staatsgodsdienst die met recht een betere wereld voorstaat. Met nationaal geluk als leidraad zetten de Bhutanen tijdens het volgens hen huidige antropogene tijdperk in op duurzaamheid en de non-materiële wortels van welzijn. Als dat geen goed gevoel geeft tijdens een vakantie, dan kunnen zelfs de Bhutanen je niet meer helpen…

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!