Bijna 40% van de mannen laat vrouw koffer inpakken

In meer dan één derde van de gevallen pakt de vrouw de koffer van haar man in. Dit is gebleken uit een online enquête onder 338 bezoekers van de website Reisgraag.nl. Uit het onderzoek bleek ook dat vrouwen vaker voor het vliegtuig kiezen en mannen vaker voor de auto. Eenmaal op de bestemming aangekomen mist 28% van de vrouwen typische Nederlandse voedingsproducten. Vooral de kroket, de frikandel en kaas zijn producten die ze liever niet missen tijdens hun vakantie.

Man laat vrouw vaak zijn koffer inpakken
Precies 37,3% van de mannen laat zijn koffer inpakken door zijn vrouw. Ook geldt hoe ouder de man is, hoe vaker de vrouw de koffer van haar man moet inpakken. Opvallend is dat als de vrouw de koffer van de man inpakt, er vaker iets vergeten wordt (21,1%) dan wanneer hij hem zelf zou inpakken (19,2%). Een checklist kan hierbij helpen, er wordt in slechts 11,8% van de gevallen iets vergeten bij het gebruik hiervan.

Ook is gebleken dat vrouwen langer de tijd nodig hebben voor de koffer van de man, dan voor haar eigen koffer. Bijna één derde van de vrouwen heeft een paar dagen nodig om haar koffer in te pakken, 42,3% van de mannen heeft slechts één dag nodig.

Vliegtuig is het populairste vervoermiddel
Uit het onderzoek is gebleken dat vrouwen vaker op vakantie gaan met het vliegtuig dan mannen. Daarentegen gaan mannen weer vaker op vakantie met de auto. Bovendien is het zo dat hoe ouder de man is, hoe vaker hij op reis gaat met de auto. Toch blijft het vliegtuig het populairste vervoermiddel onder de meeste leeftijdcategorieën, alleen in de leeftijd van 65 jaar en ouder reist 41,1% liever met de auto.

Vrouw mist Nederlandse voedingsproducten
Er werd tijdens het onderzoek ook gevraagd of Nederlandse voedingsproducten worden gemist tijdens de vakantie. Hier gaf 28% van de vrouwen het antwoord ‘ja’ op. Van de mannen gaf 19,6% aan de voedingsproducten te missen. De meest gemiste voedingsproducten op vakantie zijn de frikandel, de kroket en kaas. Als er producten meegenomen worden op vakantie, nemen mannen het liefst kaas mee en vrouwen koffie en thee. Opvallend is dat 27,3% van de mensen die met het vliegtuig reizen, voedingsproducten meenemen van thuis. Als men met de auto reist is dit maar 20%.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!