ligbed inpikken vakantie

Bijna all inlcusive vakantie

All inclusive vakanties. De een zweert erbij, de ander gruwelt ervan. Het is net zoiets al kamperen versus een hotel of appartement. Sommigen krijgen al nachtmerries bij het idee dat ze met een wc rol over de camping moeten hollen, of op een wc plaats moeten nemen waar net een ander heeft gezeten.

Ik vraag me altijd af hoe die mensen dat doen in restaurants, bars, theater of een bioscoop. Houden ze het dan net zolang op tot ze thuis zijn? Best onhandig lijkt me. Maar goed, all inclusive dus.

Vrijheid

De eerlijkheid gebied met te zeggen dat ik me er nooit zo in heb verdiept om de simpele reden dat het hele concept me niet zo aanspreekt. Vakantie staat voor mij in het teken van vrijheid, mobiliteit een combinatie van relaxen en ontdekken. Het idee continue op een en dezelfde plek te  moeten verblijven,  niet verder te komen dan je hotel of strookje strand omdat je nu eenmaal voor het all inclusive concept hebt betaald leek mij weinig te maken hebben met vakantie. Gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde, ieder zijn meug.

Test

Maar ach, zonder enige praktijkervaring maar wel met een mening is ook wel erg gemakkelijk. Daarom besloot ik onlangs voor het eerst van mijn leven een bijna all inclusive vakantie te boeken. Bijna ja. Een weekje Tenerife in de herfst met 28 graden ter plaatse leek me heel aantrekkelijk. Toen ik tijdens het boekingsproces kon kiezen uit half pension of all inclusive, aarzelde ik nog een moment maar ik kon het toch niet over mijn hart verkrijgen, het werd half pension, punt. Ik zou ter plaatse wel bekijken of ik dat nog wilde bijstellen.

Badr

Ik geef toe, het was een heerlijke week. De zon deed wat de weermannen hadden beloofd, het zeewater was lekker, de hotelkamer prima (op een Russische Badr als buurman na dan) en het ontbijt plus avond buffet van prima kwaliteit. Maar toch. Om daar zowel in de ochtend als avond in een zaal ter grootte van een half voetbalveld te zitten tussen vele Russen, Britten en enkele mede Nederlanders die zich gedroegen als een stel uitgehongerde bootvluchtelingen dat trok ik niet.  Ik heb het serieus geprobeerd en er welgeteld drie keer in de avond gegeten, maar er zijn grenzen.

Tenerife

Het 800 meter verderop gelegen strand bood uitkomst, evenals de lekkere restaurantjes aan de boulevard en het gehuurde autootje waarmee ik een ander, beslist mooi Tenerife zag. Toen ik acht dagen later met mijn mede land en hotelgenoten weer in de touringcar richting vliegveld vertrok, ze hoorde praten over het eten, de drukte, het zwembad, de Russen en Britten plus opgedane ervaringen in Turkije of “de Dominicaanse” (republiek laten ze stuk voor stuk gek genoeg achterwege) wist ik het zeker. Volgende keer gewoon weer een leuk schattig hotelletje, knus appartementje of met de tent erop uit. Dat mag overigens best op Tenerife.

Ben inmiddels wel benieuwd geworden naar de ervaringen van singles die wel eens een all inclusive vakantie hebben geboekt. Binnenkort maar eens een onderzoekje aan wijden?

Monique, redactie Single2Travel

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!