ligbed inpikken vakantie

Bijna all inlcusive vakantie

All inclusive vakanties. De een zweert erbij, de ander gruwelt ervan. Het is net zoiets al kamperen versus een hotel of appartement. Sommigen krijgen al nachtmerries bij het idee dat ze met een wc rol over de camping moeten hollen, of op een wc plaats moeten nemen waar net een ander heeft gezeten.

Ik vraag me altijd af hoe die mensen dat doen in restaurants, bars, theater of een bioscoop. Houden ze het dan net zolang op tot ze thuis zijn? Best onhandig lijkt me. Maar goed, all inclusive dus.

Vrijheid

De eerlijkheid gebied met te zeggen dat ik me er nooit zo in heb verdiept om de simpele reden dat het hele concept me niet zo aanspreekt. Vakantie staat voor mij in het teken van vrijheid, mobiliteit een combinatie van relaxen en ontdekken. Het idee continue op een en dezelfde plek te  moeten verblijven,  niet verder te komen dan je hotel of strookje strand omdat je nu eenmaal voor het all inclusive concept hebt betaald leek mij weinig te maken hebben met vakantie. Gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde, ieder zijn meug.

Test

Maar ach, zonder enige praktijkervaring maar wel met een mening is ook wel erg gemakkelijk. Daarom besloot ik onlangs voor het eerst van mijn leven een bijna all inclusive vakantie te boeken. Bijna ja. Een weekje Tenerife in de herfst met 28 graden ter plaatse leek me heel aantrekkelijk. Toen ik tijdens het boekingsproces kon kiezen uit half pension of all inclusive, aarzelde ik nog een moment maar ik kon het toch niet over mijn hart verkrijgen, het werd half pension, punt. Ik zou ter plaatse wel bekijken of ik dat nog wilde bijstellen.

Badr

Ik geef toe, het was een heerlijke week. De zon deed wat de weermannen hadden beloofd, het zeewater was lekker, de hotelkamer prima (op een Russische Badr als buurman na dan) en het ontbijt plus avond buffet van prima kwaliteit. Maar toch. Om daar zowel in de ochtend als avond in een zaal ter grootte van een half voetbalveld te zitten tussen vele Russen, Britten en enkele mede Nederlanders die zich gedroegen als een stel uitgehongerde bootvluchtelingen dat trok ik niet.  Ik heb het serieus geprobeerd en er welgeteld drie keer in de avond gegeten, maar er zijn grenzen.

Tenerife

Het 800 meter verderop gelegen strand bood uitkomst, evenals de lekkere restaurantjes aan de boulevard en het gehuurde autootje waarmee ik een ander, beslist mooi Tenerife zag. Toen ik acht dagen later met mijn mede land en hotelgenoten weer in de touringcar richting vliegveld vertrok, ze hoorde praten over het eten, de drukte, het zwembad, de Russen en Britten plus opgedane ervaringen in Turkije of “de Dominicaanse” (republiek laten ze stuk voor stuk gek genoeg achterwege) wist ik het zeker. Volgende keer gewoon weer een leuk schattig hotelletje, knus appartementje of met de tent erop uit. Dat mag overigens best op Tenerife.

Ben inmiddels wel benieuwd geworden naar de ervaringen van singles die wel eens een all inclusive vakantie hebben geboekt. Binnenkort maar eens een onderzoekje aan wijden?

Monique, redactie Single2Travel

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Zo geniet je meer van je vakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!