sicilie per klassieker en trein

Bijzondere reis tip: Sicilië per klassieker

Soms kom je mensen tegen, die hebben een passie. Geen hobby, nee een passie! Ze zijn bevlogen, weten te enthousiasmeren en verstaan de kunst om van iets simpels echt iets bijzonders te maken. Een van die mensen is Ben Hofman. Mag ik je meenemen?

Back to the eighties

Ik moet terug naar het jaar 1989, inderdaad een long, long time ago. Toen had ik het genoegen tegen Ben aan te lopen. In Italië, op een camping ergens in Toscane. Ik moest de smaak van Italië nog leren kennen maar hij was al helemaal ‘gek’ van dit prachtige land. Niet alleen als fotograaf wist hij vele harten te stelen. Als rasechte ‘regelaar’ ontregelde hij de hele camping. Ritselde een lift bij de baas van de camping naar het dorp, wist vrijwel iedere avond bij het restaurant gratis eten te versieren en pikte het Italiaans sneller op dan iemand die er acht uur per dag op zou studeren. Kortom, dit was me er eentje!

Van passie naar gepassioneerd

De passie voor Italië was en bleef door de jaren heen onze gemene deler. Na vele omzwervingen en  andere avonturen besloot Ben de daad bij het woord te voegen, zijn spullen definitief op te pakken en naar het beloofde land af te reizen om zich daar permanent te settelen. Nu alweer vijf jaar streek hij neer in Linguaglossa, een dorpje aan de voet van de machtige Etna op het eiland Sicilië en startte daar een bijzondere onderneming: Siciliëperklassieker.  De passie voor fotograferen, koken, eten, pure producten, oude Italiaanse klassieke Alfa Romeo’s en natuurlijk de liefde voor Italië vloeiden samen in een originele reisorganisatie met een warme personal touch. Een ontmoeting met Ben en het duurt niet lang voordat je net zo gepassioneerd bent als de Italianen zelf.

Op vakantie in een klassieker

Waar anderen de gebaande paden betreden, wijkt Ben er juist vanaf. Uren rondstruinen op dit bijzondere eiland, de meest authentieke, onontdekte plekken vinden, stuk voor stuk met een uniek verhaal. Alle ervaringen en geheim tips werden omgezet in een prachtig roadbook . In die super mooie Italiaanse klassieker verken je het eiland door zijn ogen. Je verblijft op schitterende plekjes, eet in sublieme restaurantjes, proeft de lekkerste vis, het beste gemaakte Italiaanse ijs en ziet Sicilië zoals iedereen het zou moeten zien. Werkelijk, wonderschoon!

Ook per trein door Sicilië

Stilzitten? Daar heeft Ben nog nooit van gehoord, dus naast Sicilië verkennen per klassieker is er alweer een nieuwe manier van reizen in de maak. Sicilië per trein! En waar de klassieke auto’s  zich meer lenen voor stellen is een rondreis met de trein een hele leuke manier voor singles om met elkaar dit eiland te leren kennen. Deze singlereis is er (nog) niet, maar wie weet krijg ik Ben wel zover om er een samen te stellen… Mocht je interesse hebben in een groepsreis met singles op Sicilië per trein, stuur ons dan even een mailtje: info@single2travel.nl. Mocht het zover zijn, dan zullen we je zeker berichten!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!