grieks eiland vakantie

Blog: hoezo ontspannen op vakantie?

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar op de een of andere manier lukt het me vrijwel nooit om geheel ontspannen op vakantie te gaan. Hoe goed mijn voorbereiding ook is, het blijft hollen en vliegen tot het moment dat ik de voordeur achter me dichttrek. Ook dit keer is het niet anders.

Nu wil ik beslist geen klaagzang afsteken want menigeen gaat niet eens op vakantie dus het feit dat ik mag en kan maakt me een bevoorrecht en gelukkig mens. Daarnaast heb ik een uitstekend en onmisbaar vangnet in de vorm van mijn super collega die ervoor zorgt dat alles op rolletjes loopt tijdens mijn afwezigheid. Maar dan nog…

Broodnodige break

Het lijkt wel alsof ze op kilometers afstand aanvoelen dat ik op het punt sta mijn werk eventjes te parkeren en tijd inruim voor een broodnodige break. Er komen allerlei verzoekjes binnen die ik anders zelden krijg, ineens moet er op de valreep van alles aangepast worden of staan er nieuwe klanten op de spreekwoordelijke stoep. Hartstikke fijn hoor. Echt!! Maar het gebeurt altijd op het moment dat ik op het punt sta bijna op vakantie te gaan. Een beetje uitbollen met plus 30 graden en op de automatische piloot de laatste dagen doorkomen is er dus niet bij.

Alle beetjes…

Inmiddels ben ik er aan gewend. Daarom start ik tegenwoordig al heel bijtijds met alle voorbereidingen. Twee weken vakantie in september? Daar ben ik in maanden van te voren al mee bezig. Niet dat je alles kunt voorzien, maar alle beetjes helpen. Wanneer ik aan vakantie denk, dan betekent dit letterlijk afstand nemen van mijn huis omdat dit voor een groot deel van de tijd ook mijn werkplek is. Thuisblijven en niet werken? Ondoenlijk. Voor mij dan. Daarom wordt het de komende dagen weer een race tegen de klok. Alles afronden, overdragen, opruimen, schoonmaken, de kat naar het pension, medicijnen checken, wassen, strijken, koffer inpakken en dan als een uitgewrongen vaatdoek op weg naar het vliegveld. Maar zodra ik weer grond onder mijn voeten heb kan de vakantie beginnen!

Standje vakantie!

Over een paar dagen is het zover; de laptop gaat uit en standje ‘vakantie’ gaat aan! Uitrusten, ontspannen, cultuur snuiven en lekker eten, dat moet vast gaan lukken in de Peloponnesos. Het wordt mijn eerste kennismaking met Griekenland dus ik ben enorm benieuwd. Natuurlijk kan ik het niet nalaten alle indrukken goed in me op te nemen en die met zoveel mogelijk mensen te delen als ik met frisse energie weer thuiskom. Je zult in oktober ongetwijfeld een artikel tegenkomen met leuke hotspots en tips voor een reisje naar de Peloponnesos. 😉

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!