grieks eiland vakantie

Blog: hoezo ontspannen op vakantie?

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar op de een of andere manier lukt het me vrijwel nooit om geheel ontspannen op vakantie te gaan. Hoe goed mijn voorbereiding ook is, het blijft hollen en vliegen tot het moment dat ik de voordeur achter me dichttrek. Ook dit keer is het niet anders.

Nu wil ik beslist geen klaagzang afsteken want menigeen gaat niet eens op vakantie dus het feit dat ik mag en kan maakt me een bevoorrecht en gelukkig mens. Daarnaast heb ik een uitstekend en onmisbaar vangnet in de vorm van mijn super collega die ervoor zorgt dat alles op rolletjes loopt tijdens mijn afwezigheid. Maar dan nog…

Broodnodige break

Het lijkt wel alsof ze op kilometers afstand aanvoelen dat ik op het punt sta mijn werk eventjes te parkeren en tijd inruim voor een broodnodige break. Er komen allerlei verzoekjes binnen die ik anders zelden krijg, ineens moet er op de valreep van alles aangepast worden of staan er nieuwe klanten op de spreekwoordelijke stoep. Hartstikke fijn hoor. Echt!! Maar het gebeurt altijd op het moment dat ik op het punt sta bijna op vakantie te gaan. Een beetje uitbollen met plus 30 graden en op de automatische piloot de laatste dagen doorkomen is er dus niet bij.

Alle beetjes…

Inmiddels ben ik er aan gewend. Daarom start ik tegenwoordig al heel bijtijds met alle voorbereidingen. Twee weken vakantie in september? Daar ben ik in maanden van te voren al mee bezig. Niet dat je alles kunt voorzien, maar alle beetjes helpen. Wanneer ik aan vakantie denk, dan betekent dit letterlijk afstand nemen van mijn huis omdat dit voor een groot deel van de tijd ook mijn werkplek is. Thuisblijven en niet werken? Ondoenlijk. Voor mij dan. Daarom wordt het de komende dagen weer een race tegen de klok. Alles afronden, overdragen, opruimen, schoonmaken, de kat naar het pension, medicijnen checken, wassen, strijken, koffer inpakken en dan als een uitgewrongen vaatdoek op weg naar het vliegveld. Maar zodra ik weer grond onder mijn voeten heb kan de vakantie beginnen!

Standje vakantie!

Over een paar dagen is het zover; de laptop gaat uit en standje ‘vakantie’ gaat aan! Uitrusten, ontspannen, cultuur snuiven en lekker eten, dat moet vast gaan lukken in de Peloponnesos. Het wordt mijn eerste kennismaking met Griekenland dus ik ben enorm benieuwd. Natuurlijk kan ik het niet nalaten alle indrukken goed in me op te nemen en die met zoveel mogelijk mensen te delen als ik met frisse energie weer thuiskom. Je zult in oktober ongetwijfeld een artikel tegenkomen met leuke hotspots en tips voor een reisje naar de Peloponnesos. 😉

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!