Boedapest

Boedapest gespot voor singles

Op vakantie gaan als single, blijft voor velen toch lastig. Het is in ieder geval een drempel die je over moet. Heb je dat eenmaal gedaan, dan komen er zeker meer reisjes. Alleen of georganiseerd. Er worden door reisorganisaties niet voor niets zoveel singlesreizen aangeboden. Puur omdat er vraag naar is. Een stedentrip is vaak één van de eerste stappen die een single zet in de wereld die reizen heet.

Hotel in het centrum

Naast het feit dat een stedentrip zo lang of kort kan zijn als je zelf wilt, zijn er nog meer voordelen te noemen. Je hotel zit meestal in het centrum van de stad. Vanuit je hotel kun je de hele stad gaan ontdekken. Ontbijten doe je meestal in het hotel, dus dat is makkelijk. De lunch alleen nuttigen is ook geen probleem, op een terrasje of in een parkje, helemaal prima. In je eentje dineren wordt vaker als lastig gezien. Zoek dan een hotel uit waar je ook kunt dineren. Hoef je daarna ook niet in je eentje in het donker door een onbekende stad te lopen.

Relatief goedkoop

Het is niet dat singles altijd weinig geld hebben, maar vaak zijn alleenhuishoudens duurder dan wanneer je vaste lasten kunt delen. En vakantie is nu eenmaal een luxe. Een stedentrip is voor een mooi prijsje te boeken. Er is altijd wel een aanbieding. Hotel met vlucht of los, kijk goed wat voor jou het voordeligst is. Kijk goed naar je budget bij het kiezen van een bestemming.  Je kunt zelf wel bedenken wat de duurste steden zijn, maar de goedkoopste zijn mogelijk minder bekend.

Boedapest is voordelig

De Hongaarse hoofdstad Boedapest is één van de voordeligste stedentrip bestemmingen in Europa. Ook valt er tijdens een bezoek aan Boedapest nog het een en ander te besparen. Stedentripper zocht 10 bezienswaardigheden bij elkaar die zeer de moeite waard zijn en waarvoor je helemaal niets hoef te betalen.  Enkele zal ik ervan uitlichten die extra geschikt zijn voor singles.

1. Ga op kerkentocht
Naar een kerk gaan is iets wat je echt goed alleen kunt doen.  Op je eigen tempo met je eigen gedachten de sfeer in je opnemen. Boedapest telt een groot aantal indrukwekkende kerkgebouwen.

2. Bezoek de Burcht van Boeda
Op de Burchtheuvel, waarvan je de top te voet of met de Budavári Siklókabelbaan kunt bereiken, vind je de Burcht van Boeda. Dit voormalige paleiscomplex bestaat uit diverse prachtige gebouwen, omringd door een wirwar van steegjes en straatjes

3. Relax op Margaretha-eiland
Als single moet je ook zeker niet vergeten te relaxen. De plaats waar locals naar toe gaan om te relaxen, te wandelen of hard te lopen is het  Margaretha-eiland, of Margitsziget, in de Donau. Naast de velen paden zijn er middeleeuwse ruïnes, een kleine dierentuin, een Japanse tuin, een muziekfontein, een fraaie watertoren, zwembaden, een wellness-center en een openluchttheater.

4. Gratis stadswandeling
Wandel onder begeleiding van een lokale gids door de oude straten van Boeda en Pest, en haal zo het meeste uit je bezoek aan de stad. Je kunt kiezen voor de 2,5 uur durende algemene stadswandeling door Boedapest, of een thema-variant, zoals de communisme-tour.

5. Gratis musea
Net als in veel andere grote Europese steden, openen ook veel musea in Boedapest hun deuren af en toe gratis voor het publiek. Veel musea zijn gratis geopend op Hongaarse feestdagen; op 15 maart, 20 augustus en 23 oktober. Er is ook een museumnacht, die meestal eind juni plaatsvindt. Deze is niet helemaal gratis, maar voor slechts zo’n 4 euro kun je alle musea in Boedapest bezoeken.  In de nacht alleen op pad zou niets voor mij zijn, maar er zijn natuurlijk ook stoere vrouwelijke singles.

Meer over Boedapest

Wil je meer te weten komen over Boedapest en alvast beeld erbij krijgen, kijk dan op Stedenstripper.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!