Boedapest

Boedapest gespot voor singles

Op vakantie gaan als single, blijft voor velen toch lastig. Het is in ieder geval een drempel die je over moet. Heb je dat eenmaal gedaan, dan komen er zeker meer reisjes. Alleen of georganiseerd. Er worden door reisorganisaties niet voor niets zoveel singlesreizen aangeboden. Puur omdat er vraag naar is. Een stedentrip is vaak één van de eerste stappen die een single zet in de wereld die reizen heet.

Hotel in het centrum

Naast het feit dat een stedentrip zo lang of kort kan zijn als je zelf wilt, zijn er nog meer voordelen te noemen. Je hotel zit meestal in het centrum van de stad. Vanuit je hotel kun je de hele stad gaan ontdekken. Ontbijten doe je meestal in het hotel, dus dat is makkelijk. De lunch alleen nuttigen is ook geen probleem, op een terrasje of in een parkje, helemaal prima. In je eentje dineren wordt vaker als lastig gezien. Zoek dan een hotel uit waar je ook kunt dineren. Hoef je daarna ook niet in je eentje in het donker door een onbekende stad te lopen.

Relatief goedkoop

Het is niet dat singles altijd weinig geld hebben, maar vaak zijn alleenhuishoudens duurder dan wanneer je vaste lasten kunt delen. En vakantie is nu eenmaal een luxe. Een stedentrip is voor een mooi prijsje te boeken. Er is altijd wel een aanbieding. Hotel met vlucht of los, kijk goed wat voor jou het voordeligst is. Kijk goed naar je budget bij het kiezen van een bestemming.  Je kunt zelf wel bedenken wat de duurste steden zijn, maar de goedkoopste zijn mogelijk minder bekend.

Boedapest is voordelig

De Hongaarse hoofdstad Boedapest is één van de voordeligste stedentrip bestemmingen in Europa. Ook valt er tijdens een bezoek aan Boedapest nog het een en ander te besparen. Stedentripper zocht 10 bezienswaardigheden bij elkaar die zeer de moeite waard zijn en waarvoor je helemaal niets hoef te betalen.  Enkele zal ik ervan uitlichten die extra geschikt zijn voor singles.

1. Ga op kerkentocht
Naar een kerk gaan is iets wat je echt goed alleen kunt doen.  Op je eigen tempo met je eigen gedachten de sfeer in je opnemen. Boedapest telt een groot aantal indrukwekkende kerkgebouwen.

2. Bezoek de Burcht van Boeda
Op de Burchtheuvel, waarvan je de top te voet of met de Budavári Siklókabelbaan kunt bereiken, vind je de Burcht van Boeda. Dit voormalige paleiscomplex bestaat uit diverse prachtige gebouwen, omringd door een wirwar van steegjes en straatjes

3. Relax op Margaretha-eiland
Als single moet je ook zeker niet vergeten te relaxen. De plaats waar locals naar toe gaan om te relaxen, te wandelen of hard te lopen is het  Margaretha-eiland, of Margitsziget, in de Donau. Naast de velen paden zijn er middeleeuwse ruïnes, een kleine dierentuin, een Japanse tuin, een muziekfontein, een fraaie watertoren, zwembaden, een wellness-center en een openluchttheater.

4. Gratis stadswandeling
Wandel onder begeleiding van een lokale gids door de oude straten van Boeda en Pest, en haal zo het meeste uit je bezoek aan de stad. Je kunt kiezen voor de 2,5 uur durende algemene stadswandeling door Boedapest, of een thema-variant, zoals de communisme-tour.

5. Gratis musea
Net als in veel andere grote Europese steden, openen ook veel musea in Boedapest hun deuren af en toe gratis voor het publiek. Veel musea zijn gratis geopend op Hongaarse feestdagen; op 15 maart, 20 augustus en 23 oktober. Er is ook een museumnacht, die meestal eind juni plaatsvindt. Deze is niet helemaal gratis, maar voor slechts zo’n 4 euro kun je alle musea in Boedapest bezoeken.  In de nacht alleen op pad zou niets voor mij zijn, maar er zijn natuurlijk ook stoere vrouwelijke singles.

Meer over Boedapest

Wil je meer te weten komen over Boedapest en alvast beeld erbij krijgen, kijk dan op Stedenstripper.

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Waarom is een wintersportverzekering noodzakelijk voor jouw vakantie?
By Scott ·
3 januari 2024

Waarom is een wintersportverzekering noodzakelijk voor jouw vakantie?

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

3x tips voor prachtige verre reizen!
By Scott ·
19 december 2023

3x tips voor prachtige verre reizen!

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!