inpaktips handbagage

Boek jij je vakantie nog bij een reisbureau?

Met een overvloed aan mogelijkheden op internet om een vliegticket of complete vakantie te boeken vroegen wij ons af of er überhaupt nog mensen zijn die hun vakantie regelen via een reisbureau?

Momenteel zijn er nog zo’n 1200 fysieke reisbureaus in ons land waar je een vakantie kunt boeken. Volgens de directeur van TUI Benelux, Steven van Nieuwenhuijzen, zal er de komende jaren een halvering gaan plaatsvinden. Enkele jaren geleden waren er nog zo’n 2000 reisbureaus in ons land.

Online of offline reisbureau

Zelf heb ik al jaren geen voet in een reisbureau gezet. Het boeken van losse tickets, hotelkamers, een appartementje, B&B of zelfs een complete pakketreis is met een paar muisklikken gebeurd, dus waarom nog naar een reisbureau? Betalen doe je eenvoudig met Ideal of creditcard, ideaal toch? Toch zijn er nog mensen die naar een reisbureau stappen, want anders zouden ze al lang niet meer bestaan, maar met welke reden?

Onbekend of complex

Een tijdje geleden hoorde ik het volgende; “ik boek echt niets op internet hoor, dat is allemaal zo onbetrouwbaar. Nee, ik ga gewoon naar mijn reisbureau, daar weten ze precies wat ik wil. Ik zeg waar ik naar toe wil en wat het mag kosten en hopla, ze hebben meteen de ideale vakantie voor me gevonden’. Is dit de angst voor het onbekende of weten deze mensen niet dat er ook sites als Zoover bestaan? Ook mensen die een hele complexe of speciale reis willen maken stappen nog wel eens naar het reisbureau omdat ze het door het enorme aanbod op internet de ideale vakantie niet kunnen vinden. Een cruise waar je minstens 5 steden wilt aandoen of een rondreis door meerdere landen? Wellicht is er in de toekomst alleen nog maar ruimte voor reisbureaus die zich specialiseren in complexe en bijzondere reizen.

Boek jij nog via een reisbureau?

Persoonlijk zou ik niet weten wat ik bij een reisbureau moet zoeken, want ik kan prima uit de voeten met het aanbod op internet en het is ook erg leuk om zelf je ideale reis samen te stellen. Maar hoe zit dat met jou? Ga jij nog naar een reisbureau voor je vakantie of zoek en boek je alles zelf? We zijn benieuwd!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!