neushoorn bedreigd

Botswana slaat alarm over toegenomen neushoornstroperij

Het Afrikaanse land Botswana maakt zich zorgen over de toenemende stroperij in haar natuurparken. ‘Stropers van neushoorns lijken nu hun aandacht te richten op Botswana’, aldus de nationale parkcoördinator Mmadi Reuben. Botswana geldt nochtans al langere tijd als een veilig land voor neushoorns vanwege de strenge controles op stroperij.

Stropers

Botswana heeft sinds april negen neushoorns verloren aan stropers, aldus een woordvoerder van het ministerie van Milieu. De Botswaanse autoriteiten vrezen dat dit alleen maar zal toenemen.

Volgens de dierenbeschermingsorganisatie Rhino Conservations Botswana zijn er ongeveer 400 neushoorns in het land. De staat heeft veel geld in dierenwelzijn gestoken, vanwege de strenge controle op stroperij werden er dan ook al neushoorns uit andere landen naar Botswana gebracht. Het land werd tot nu toe als veilig beschouwd, vooral voor zwarte neushoorns die met uitsterven zijn bedreigd.

Afrodisiacum

De handel in neushoorns is op internationaal niveau al ongeveer vier decennia verboden. Maar de stropers blijven er actief omdat ze het voor zo’n 30.000 euro per kilogram keratine van de hoorn op de zwarte markt kwijt krijgen. In China en Vietnam bestaat namelijk het bijgeloof dat hoorns een afrodisiacum zijn en helende krachten hebben. Er zijn naar schatting 25.000 neushoorns in Afrika. Door de toegenomen inspanningen om stroperij te bestrijden, is het aantal gedode neushoorns in 2018 met een kwart gedaald tot 769 in vergelijking met het jaar ervoor.

Singlereizen Botswana

Wil je graag in een prettig en gelijkgestemd gezelschap een rondreis maken door het prachtige Botswana? Dat kan met de reizen van Sawadee,  Shoestring & Fox.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!