bouvakkers decolleté passagiers vliegtuig

Bouwvakkersdecolleté meest weerzinwekkend in vliegtuig

Mannen met ‘bouwvakkersdecolleté, zichtbare zweetplekken en een stuk blote (bier)buik. Dit wordt als meest aanstootgevend ervaren aan medepassagiers in het vliegtuig.

Voor een onderzoek van Skyscanner onthulden zo’n 3000 mensen hun grootste ergernis aan hun mede-vliegpassagiers. Overduidelijk, met 28%, ‘wint’ het bouwvakkersdecolleté.

Bouwvakkersdecolleté

Nog even om een beeld te vormen: ‘Bouwvakkersdecolleté is een volkse term voor het zichtbaar zijn van de bovenkant van de bilspleet boven de band van de broek’, zo lezen we in het woordenboek. ‘Het bouwvakkersdecolleté is voornamelijk te zien bij mensen die vaak voorovergebogen werk doen met een strakzittende broek, waaronder bouwvakkers.’ Maar bij vliegpassagiers zakt de broek dus ook maar wat vaak af.

Zweetplekken en bierbuiken

Slechte persoonlijke hygiëne was de op-een-na grootste afknapper; ‘zweetplekken op kleding’ kreeg 22 procent van de stemmen. En 18 procent stelt geen prijs op het zicht op iemands buikje of bierbuik.

Kledingkeuze

Voor 23 procent van de passagiers gaat het meer om de kledingkeuze dan om het gebrek aan kleding, blijkt uit ‘platte logo’s/opschriften op T-shirts’ met 12 procent, terwijl 9 procent van de reizigers zich mateloos ergert aan de nummer 1 modemisser ‘witte sokken in sandalen’. Tja, het is maar waar je je druk om maakt.

Meest aanstootgevend aan passagiers in vliegtuigen:

1. Mannen met ‘bouwvakkersdecolleté’ (28%)
2. Zweetvlekken op kleding (22%)
3. Buikje/bierbuik in het zicht (18%)
4. Platte logo’s op T-shirts (12%)
5. Witte sokken in sandalen (9%)
6. Dames met lag uitgesneden topjes die decolleté showen (4%)
7. Mannen met harige borst in het zicht (2%)
8. Rinkelende sieraden (2%)
9. Voetbalshirts (1%)
10. Teenslippers (0.5%)
Anders (1.5%)

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!