bouvakkers decolleté passagiers vliegtuig

Bouwvakkersdecolleté meest weerzinwekkend in vliegtuig

Mannen met ‘bouwvakkersdecolleté, zichtbare zweetplekken en een stuk blote (bier)buik. Dit wordt als meest aanstootgevend ervaren aan medepassagiers in het vliegtuig.

Voor een onderzoek van Skyscanner onthulden zo’n 3000 mensen hun grootste ergernis aan hun mede-vliegpassagiers. Overduidelijk, met 28%, ‘wint’ het bouwvakkersdecolleté.

Bouwvakkersdecolleté

Nog even om een beeld te vormen: ‘Bouwvakkersdecolleté is een volkse term voor het zichtbaar zijn van de bovenkant van de bilspleet boven de band van de broek’, zo lezen we in het woordenboek. ‘Het bouwvakkersdecolleté is voornamelijk te zien bij mensen die vaak voorovergebogen werk doen met een strakzittende broek, waaronder bouwvakkers.’ Maar bij vliegpassagiers zakt de broek dus ook maar wat vaak af.

Zweetplekken en bierbuiken

Slechte persoonlijke hygiëne was de op-een-na grootste afknapper; ‘zweetplekken op kleding’ kreeg 22 procent van de stemmen. En 18 procent stelt geen prijs op het zicht op iemands buikje of bierbuik.

Kledingkeuze

Voor 23 procent van de passagiers gaat het meer om de kledingkeuze dan om het gebrek aan kleding, blijkt uit ‘platte logo’s/opschriften op T-shirts’ met 12 procent, terwijl 9 procent van de reizigers zich mateloos ergert aan de nummer 1 modemisser ‘witte sokken in sandalen’. Tja, het is maar waar je je druk om maakt.

Meest aanstootgevend aan passagiers in vliegtuigen:

1. Mannen met ‘bouwvakkersdecolleté’ (28%)
2. Zweetvlekken op kleding (22%)
3. Buikje/bierbuik in het zicht (18%)
4. Platte logo’s op T-shirts (12%)
5. Witte sokken in sandalen (9%)
6. Dames met lag uitgesneden topjes die decolleté showen (4%)
7. Mannen met harige borst in het zicht (2%)
8. Rinkelende sieraden (2%)
9. Voetbalshirts (1%)
10. Teenslippers (0.5%)
Anders (1.5%)

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!