Brazilië duurste land ter wereld

Brazilië heeft de hoogste hotelkamerprijs ter wereld. Reizigers uit de eurozone betaalden er gemiddeld 145 euro per overnachting in 2010. Hotelkamers waren er het afgelopen jaar 17 procent duurder dan in 2009.

Dat blijkt uit de Hotel Price Index van boekingssite Hotels.com. Brazilië wordt op de voet gevolgd door Zwitserland en Israël, met gemiddelde hotelprijzen van respectievelijk 140 en 138 euro per nacht. De hotelkamerprijs steeg het afgelopen jaar in meer dan driekwart van de landen die door reizigers uit de eurozone werden bezocht.

De Verenigde Arabische Emiraten, het duurste land ter wereld in 2009, zakte naar een zesde positie op de lijst. Door economische problemen daalde de gemiddelde hotelkamerprijs er met 12 procent tot 124 euro per nacht. IJsland kende de grootste daling. Een hotelovernachting werd er door de aswolk en de financiële crisis 16 procent goedkoper dan in 2009.

Grote sprongen

De grootste prijsstijging is te zien in Singapore. Een overnachting kostte er gemiddeld 129 euro in 2010, ten opzichte van 105 euro in 2009. De opening van een reeks nieuwe hotels in het topsegment leidde er tot een prijsstijging van 23 procent. Singapore bouwt een reputatie op als geschikte overstap- en verblijfsbestemming bij verre reizen. Het afgelopen jaar maakte een belangrijk deel van de Aziatisch-Pacifische regio grote sprongen. Hotelprijzen in Australië, China en Maleisië stegen met 19 procent.

Zuid-Afrika werd 18 procent duurder, grotendeels door de wereldkampioenschappen voetbal die in het land werden georganiseerd. In Canada was de aanzienlijke prijsstijging van 12 procent deels het gevolg van de Olympische Winterspelen, die in Vancouver plaatsvonden.

Europa

Zwitserland blijft het duurste land van Europa, gevolgd door Noorwegen, Kroatië, en het Verenigd Koninkrijk met prijzen van respectievelijk 121 euro, 116 euro en 115 euro. Nederland en Italië zijn met gemiddeld 105 euro per kamer per nacht de duurste landen in de eurozone. De hotelprijs in Nederland steeg met 5 procent, in Italië bleef de prijs gelijk. Hongarije is het goedkoopste Europese land met een gemiddelde prijs van 69 euro per kamer, gevolgd door Polen en Tsjechië waar reizigers respectievelijk 74 euro en 77 euro betaalden voor een overnachting.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!