Britten hebben weinig kennis van vreemde talen

Hoewel een groot aantal Britten de jaarlijkse vakantie doorbrengt in Europa, hebben zij weinig kaas gegeten van de talen die op het vasteland worden gesproken. Dit blijkt uit onderzoek van boekingssite Hotels.com, waarbij 2.000 Britten naar hun talenkennis werden gevraagd. Een opzienbarende 64 procent van de ondervraagden zegt zich volstrekt niet verstaanbaar te kunnen maken in een vreemde taal. Slechts één op de drie Britten is bereid om een poging te wagen tijdens een verblijf in het buitenland.

Zelfs veel voorkomende en relatief eenvoudige uitdrukkingen als het Franse ‘bonjour’ en het Nederlandse ‘goedemorgen’ worden door respectievelijk 19 procent en 63 procent van de ondervraagde Britten niet herkend als ‘good morning’.

Hoewel Frans, Duits en Spaans deel uitmaken het gangbare Britse vakkenpakket, worden deze talen slechts gesproken door een klein percentage van de ondervraagden. Een kwart van hen is in staat om enkel een gering aantal alledaagse vragen te stellen. Een vijfde van hen komt niet verder dan ‘hello’ en ‘goodbye’.

Het merendeel van de Britten (61 procent) onderneemt tijdens een verblijf in het buitenland zelden of nooit een poging om een vreemde taal te spreken. De redenen lopen uiteen van simpelweg niet de moeite willen nemen (16 procent) tot te bang zijn om fouten te maken (35 procent). Bijna een kwart van de ondervraagden gaat er bij voorbaat vanuit dat iedereen Engels spreekt.

Verrassend genoeg sprak 47 procent van de 18 tot 24-jarigen de vreemde talen die op school werden onderwezen sindsdien niet weer. 55-plussers daarentegen lijken bereidwilliger tijdens een buitenlandse vakantie. Bijna de helft van hen probeert zich met behulp van de plaatselijke taal verstaanbaar te maken.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!