Broodje kroket de klassieke toeristensnack

Buitenlandse toeristen zouden tijdens hun verblijf in Nederland ten minste één broodje kroket moeten proeven. Dit blijkt uit een onderzoek van boekingssite Hotels.com onder ruim 1.000 Nederlanders. Aan de deelnemers werd gevraagd welke typisch Hollandse gerechten zij aanbevelen aan buitenlandse gasten.

Bijna de helft van de ondervraagden (48%) vindt het oer-Hollandse broodje kroket een absolute aanrader. Daarmee blijft de toerist een lange zoektocht bespaard; de klassieke snack is op vrijwel iedere straathoek in Nederland verkrijgbaar. 

Ook de pannenkoek is volgens Nederlanders een echte ‘must have’ voor bezoekers uit het buitenland, net als het winterse gerecht erwtensoep. Deze delicatessen worden door 43% van de ondervraagden aanbevolen aan toeristen. De top 5 wordt gecompleteerd door Hollandse Nieuwe (39%) en boerenkool (31%).

Top 5 Nederlandse gerechten voor toeristen:

1.         Broodje kroket 48%

2.         Pannenkoeken 43%

3.         Erwtensoep 43%

4.         Hollandse Nieuwe 39%

5.         Boerenkool 31%

Hotels.com vroeg ook de inwoners van de favoriete vakantielanden onder Nederlandse reizigers naar hun culinaire aanbevelingen. Spanjaarden raden toeristen aan om Spaanse ham te proeven (66%), ook wel Iberico of Pata negra genoemd. De klassieke paella volgt op een goede tweede plaats (62%). Fransen tippen hun welbekende Boeuf bourguignon (gestoofd rundvlees, 47%) en Blanquette de veau (kalfsragout, 41%). 

Italianen raden toeristen aan om de befaamde pizza Margherita (65%) eens op haar eigen geboortegrond te proeven. Voor toeristen in Duitsland zijn schweinebraten een ‘must have’ en Zwitsers bevelen raclette aan. Bezoekers van het Verenigd Koninkrijk kunnen volgens de Engelsen niet huiswaarts keren zonder fish and chips te hebben gegeten.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

8 daagse vliegvakantie naar Marina Corinthia Beach Resort in st. julians, malta
By Monique ·
13 april 2022

Geniet van de rust tijdens je bezoekje op Malta

Nederland | Airborne fietsvakantie
By Monique ·
11 maart 2022

Overnachten in een mooi hotel

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!