Broodje kroket de klassieke toeristensnack

Buitenlandse toeristen zouden tijdens hun verblijf in Nederland ten minste één broodje kroket moeten proeven. Dit blijkt uit een onderzoek van boekingssite Hotels.com onder ruim 1.000 Nederlanders. Aan de deelnemers werd gevraagd welke typisch Hollandse gerechten zij aanbevelen aan buitenlandse gasten.

Bijna de helft van de ondervraagden (48%) vindt het oer-Hollandse broodje kroket een absolute aanrader. Daarmee blijft de toerist een lange zoektocht bespaard; de klassieke snack is op vrijwel iedere straathoek in Nederland verkrijgbaar. 

Ook de pannenkoek is volgens Nederlanders een echte ‘must have’ voor bezoekers uit het buitenland, net als het winterse gerecht erwtensoep. Deze delicatessen worden door 43% van de ondervraagden aanbevolen aan toeristen. De top 5 wordt gecompleteerd door Hollandse Nieuwe (39%) en boerenkool (31%).

Top 5 Nederlandse gerechten voor toeristen:

1.         Broodje kroket 48%

2.         Pannenkoeken 43%

3.         Erwtensoep 43%

4.         Hollandse Nieuwe 39%

5.         Boerenkool 31%

Hotels.com vroeg ook de inwoners van de favoriete vakantielanden onder Nederlandse reizigers naar hun culinaire aanbevelingen. Spanjaarden raden toeristen aan om Spaanse ham te proeven (66%), ook wel Iberico of Pata negra genoemd. De klassieke paella volgt op een goede tweede plaats (62%). Fransen tippen hun welbekende Boeuf bourguignon (gestoofd rundvlees, 47%) en Blanquette de veau (kalfsragout, 41%). 

Italianen raden toeristen aan om de befaamde pizza Margherita (65%) eens op haar eigen geboortegrond te proeven. Voor toeristen in Duitsland zijn schweinebraten een ‘must have’ en Zwitsers bevelen raclette aan. Bezoekers van het Verenigd Koninkrijk kunnen volgens de Engelsen niet huiswaarts keren zonder fish and chips te hebben gegeten.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!