bierbrouwerij

Brouwerijen in Vlaanderen zetten de deuren open

Met Rondje Roodbruin plaatsen Toerisme Leiestreek en vier brouwerijen de roodbruine biercultuur in de kijker. Op zondag 6 mei 2018 zetten de brouwerijen De Brabandere in Bavikhove, Omer Vander Ghinste in Bellegem, Rodenbach in Roeselare en Verhaeghe in Vichte de deuren gratis open voor het grote publiek. Voor het eerst zijn er in de aanloop naar Rondje Roodbruin ook extra roodbruine evenementen.

 

 

“De West-Vlaamse bieren staan aan de top van het hedendaagse gastronomisch aanbod. Wereldwijd worden onze bieren fel geprezen. Op eigentijdse wijze ondersteunt Toerisme Leiestreek de rijke tradities. Er hangen ook enkele unieke verhalen vast aan de streekbieren. Het evenement Rondje Roodbruin is een perfect voorbeeld van hoe het brede publiek kan kennis maken met onze biertradities”, aldus Claude Croes, voorzitter van Toerisme Leiestreek.

Een klavertje vier van bier

De brouwerijen De Brabandere (Bavikhove), Omer Vander Ghinste (Bellegem), Rodenbach (Roeselare) en Verhaeghe (Vichte) werken al sinds 2012 met elkaar en Toerisme Leiestreek samen om de Vlaamse roodbruine bieren te promoten. Dit is een categorie bieren van gemengde gisting, met zure en lichte smaak. De belangrijkste hiervan zijn Petrus Roodbruin, Rodenbach Classic, Vanderghinste Roodbruin en Duchesse de Bourgogne. Om die roodbruine bieren in de kijker te zetten, organiseren de vier brouwerijen in samenwerking met Toerisme Leiestreek op zondag 6 mei de vierde editie van Rondje Roodbruin.

Met de bus of per fiets van brouwerij naar brouwerij

Op 6 mei stellen de vier brouwerijen van 10u tot 18u hun deuren gratis open voor het grote publiek. Elke bezoeker kan de bieren degusteren en kennis maken met het unieke verhaal van elke brouwerij. Randanimatie zorgt ervoor dat elke bezoeker een leuke dag beleeft. Om verantwoord te kunnen proeven, wordt er gezorgd voor gratis busvervoer tussen de verschillende brouwerijen. Daarnaast kunnen de fietsers met de knooppunten van het Fietsnetwerk Leiestreek de verschillende locaties met elkaar combineren.

Roodbruine evenementen in aanloop naar Rondje Roodbruin

Toerisme Leiestreek en de steden Kortrijk, Roeselare en Harelbeke pakken voor het eerst uit met verschillende evenementen die ervoor zorgen dat toeristen een volledig ‘weekendje roodbruin’ kunnen beleven. Het aanbod varieert van culinaire bierwandelingen tot een roodbruine fietstocht en workshops rond bier- en foodparing. Bovendien kan je een roodbruin logiesarrangement boeken.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!