luxe hotels met kinderen

Budget tips voor een geslaagde eenoudervakantie

Als alleenstaande ouder heb je er een hele kluif aan. Leuk met je kinderen op vakantie, maar het mag niet teveel kosten. De meeste eenoudergezinnen hebben het niet zo breed, en uitgerekend in de vakantieperiodes is het allemaal knetterduur. Oplossing? We helpen je een handje!

De leeftijd van je kinderen speelt een belangrijke rol in het succes en plezier van een geslaagde vakantie die niet al te gek veel kost. Want als je nog hele jonge kinderen hebt dan kunnen ze soms nog geheel gratis of met een flinke korting met je meereizen. Denk aan treinkaartjes, vliegtickets of hotelkortingen. Een beetje zoeken loont zeker de moeite! Ook in vakantieperiodes.

Budget tips vakantie kleine kinderen

1. Onder de vier jaar? Ga nog lekker buiten het hoogseizoen. Ze zijn nog niet leerplichtig en dat scheelt echt heel veel geld!

2. Ouder dan vier jaar, pluis het internet uit naar kortingkaartjes voor de trein en kies een leuke bestemming uit. Kleine kinderen vinden een treinreis al een hele belevenis!

3. Huizenruil is een voordelige manier om bijvoorbeeld aan zee te zitten wanneer je normaal bij de bossen woont. Andere omgeving en toch alle comfort van een huis.

4. Schakel vrienden en vrienden van vrienden in. Social media doet wonderen tegenwoordig! Je weet maar nooit wie er ergens een vakantiehuisje, bungalow of caravan heeft in Zeeland of Friesland. Misschien kun je er tegen een kleine vergoeding een heerlijk weekje er tussen uit met je kids.

5. Ken je andere alleenstaande ouders met kinderen van dezelfde leeftijd? Boek samen een leuke accommodatie en deel de kosten.

Budget vakantie tips met oudere kinderen

Het huizenruil principe en vakantiehuisje van vrienden is natuurlijk ook prima in te zetten wanneer je oudere kinderen hebt. Ze hebben alleen vaak wel behoefte aan wat meer faciliteiten dan de kleintjes. Waar voor hen wat zand en water al voldoende is willen pubers graag een disco of op z’n minst aansluiting met andere leeftijdsgenootjes.

Om te voorkomen dat je opgescheept zit met een paar zeer opstandige en verveelde pubers doe je er goed aan om met hen te overleggen wat de verwachtingen en wensen zijn.

1. Campings doen het altijd goed bij tieners. Als er maar andere tieners zijn.. Qua vermaak hoef je echt niet naar grote (lees vaak hele dure) massa campings om ervoor te zorgen dat je kids het naar hun zin hebben. Zoek naar reviews van andere ouders met tieners van kleinere (goedkopere) campings om zo tot de ideale vakantiebestemming te komen.

2. Gruwel jij van een camping en zie jij jezelf nog niet in een tentje liggen, huur dan een caravan of huisje op de camping. Dan heb je toch comfort en de kinderen de lol van een camping. In het hoogseizoen kan dat behoorlijk duur zijn dus beperk het aantal dagen vakantie als je wilt besparen. Je hoeft echt geen drie weken weg om een leuke vakantie te hebben.

3. Met de auto op vakantie is vaak duurder dan je denkt. Ga je naar het buitenland dan moet je niet alleen benzine maar ook vaak nog tol betalen. Een busreis is misschien niet ideaal, maar vaak wel stukken voordeliger.

4. Zelf koken is vele malen goedkoper dan iedere avond afhalen of uit eten. Tieners eten vaak als bouwvakkers dus dat loopt aardig in de ‘papieren’. Een BBQ is een uitkomst want lekker eten, zelf bereid en niet duur omdat jij bepaalt wat er op gaat.

5. Het ene vakantieland is nu eenmaal een stuk prijziger dan het andere. Ook Nederland is niet echt goedkoop. Niet alleen qua verblijf maar ook om te eten en boodschappen te doen. Hou je wel van een beetje avontuur en wil je de kosten ter plekke beperken? Denk dan eens aan Hongarije, Polen, Kroatië of Tsjechië als vakantieland.

Eenoudervakanties

Wil je verzekerd zijn dat zowel jij en je kinderen een fantastische vakantie hebben? Boek dan een vakantie bij een reisorganisatie speciaal voor alleenstaande ouders. Ook hier heb je vakanties in verschillende prijsklassen, dus er zit vast een vakantie bij die bij jouw budget pas!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!