Singlereis Cambodja

Cambodja: 5 ongebruikelijke, maar handige reistips!

Je gaat op vakantie naar Zuidoost-Azië, en besluit om (onder andere) naar Cambodja af te reizen. Cambodja is een prachtig land met een hartelijke, warme bevolking waarin ieder type reiziger zich thuis zal voelen.

Toch zijn sommige dingen anders dan je gewend bent in Nederland. Daarom kozen wij dit keer niet voor een lijstje bezienswaardigheden, maar voor 5 handige tips die waarschijnlijk goed van pas zullen komen tijdens je reis:

1. Neem altijd een rol toiletpapier mee, waar je ook naar toe gaat. Bijna iedereen raakt, vroeg of laat, aan de diarree. En buiten je hotelkamer zul je maar weinig toiletten tegenkomen waar ze papier hebben.

2. Reis je met de minibus of de (shared) taxi? Reken er dan op dat je vervoersmiddel meer dan maximaal wordt volgepropt met mensen. Iedereen die er volgens de chauffeur in past, op wat voor manier dan ook, mag mee. Verwacht dus geen waanzinnig comfortabele rit met een riante stoel en veel beenruimte, maar bereid je voor op een knus transport.

3. Laat je niet van de wijs brengen aan de grens. Cambodja kampt met corruptie, die je als toerist met name zult ervaren als je het land in komt of uit gaat. Een entry-visum kost $20, en toeslagen zijn er niet. Reisgidsen als de Lonely Planet staan vol met goede uitleg over de scams die je tegenkomt en hoe je die kunt omzeilen.

4. Bestel geen happy pizza, tenzij je high wilt worden. In Cambodja is marihuana absoluut verboden, maar overal in het land kun je ‘happy’ pizza’s bestellen. Je kunt, zeker als het om drugs gaat, beter niet in de problemen komen hier.

5. Ben je als man alleen op reis? Let dan op als je het aanbod krijgt om naar een ‘chicken farm’ te gaan. Ze zullen je dan niet naar kippen, maar naar de hoeren brengen. Zie dan maar eens terug te komen. Aanbod afwijzen dus!

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!