reisgenoot gezocht

Campingwifi valt flink tegen

Op vakantie is gratis wifi altijd mooi meegenomen. Ook op de camping. Maar volgens een enquête van de Kampeer & Caravan Kampioen, het kampeermagazine van de ANWB, blijkt het aanbod van wifi op de campings flink tegen te vallen.

Maar liefst 81 procent van de 2250 deelnemers van de enquête wil graag dat wifi snel, veilig, gratis en op elke kampeerplek op de camping beschikbaar is. Campingondernemers blijken daar echter grote moeite mee te hebben.

Beperkte beschikbaarheid van wifi

Een van de meest gehoorde klachten is dat wifi slechts beschikbaar is bij de receptie of de toiletgebouwen van de camping. Een andere vaak gehoorde klacht is de wifi tegen betaling, terwijl op de website staat vermeld dat deze gratis is. Ook een trage verbinding, storingen, beperkte wifi-tijden en het steeds weer opnieuw moeten inloggen worden als storend beschouwd.

Betalen voor wifi

Drie kwart van de deelnemers moest apart betalen voor het gebruik van wifi. De verschillen in prijs bleken relatief groot: zo’n vijftig procent van de kampeerders betaalde tussen de €1,- en €2,- per verblijfsperiode, terwijl sommigen zelfs  €15 per dag moesten betalen. Ed Lodewijks, hoofdredacteur van de Kampeer en Caravan Kampioen, vindt dat van elke camping verwacht mag worden dat de wifi betrouwbaar, redelijk snel en gratis zou moeten zijn. Volgens hem zou op de luxere campings de wifi ook beschikbaar moeten zijn op elke kampeerplek. ,,Wifi is een eerste levensbehoefte geworden voor de kampeerders. Ze zitten nog liever een uur zonder stroom dan zonder wifi”, aldus Lodewijks.

Bron: Telegraaf

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!