reisgenoot gezocht

Campingwifi valt flink tegen

Op vakantie is gratis wifi altijd mooi meegenomen. Ook op de camping. Maar volgens een enquête van de Kampeer & Caravan Kampioen, het kampeermagazine van de ANWB, blijkt het aanbod van wifi op de campings flink tegen te vallen.

Maar liefst 81 procent van de 2250 deelnemers van de enquête wil graag dat wifi snel, veilig, gratis en op elke kampeerplek op de camping beschikbaar is. Campingondernemers blijken daar echter grote moeite mee te hebben.

Beperkte beschikbaarheid van wifi

Een van de meest gehoorde klachten is dat wifi slechts beschikbaar is bij de receptie of de toiletgebouwen van de camping. Een andere vaak gehoorde klacht is de wifi tegen betaling, terwijl op de website staat vermeld dat deze gratis is. Ook een trage verbinding, storingen, beperkte wifi-tijden en het steeds weer opnieuw moeten inloggen worden als storend beschouwd.

Betalen voor wifi

Drie kwart van de deelnemers moest apart betalen voor het gebruik van wifi. De verschillen in prijs bleken relatief groot: zo’n vijftig procent van de kampeerders betaalde tussen de €1,- en €2,- per verblijfsperiode, terwijl sommigen zelfs  €15 per dag moesten betalen. Ed Lodewijks, hoofdredacteur van de Kampeer en Caravan Kampioen, vindt dat van elke camping verwacht mag worden dat de wifi betrouwbaar, redelijk snel en gratis zou moeten zijn. Volgens hem zou op de luxere campings de wifi ook beschikbaar moeten zijn op elke kampeerplek. ,,Wifi is een eerste levensbehoefte geworden voor de kampeerders. Ze zitten nog liever een uur zonder stroom dan zonder wifi”, aldus Lodewijks.

Bron: Telegraaf

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!