Capri blijft duurste hotelbestemming ter wereld

Ondanks een aanzienlijke prijsdaling blijft het Italiaanse eiland Capri de duurste hotelbestemming ter wereld. Dit blijkt uit de Hotel Price Index (HPI) van boekingssite Hotels.com. Tijdens de eerste helft van 2011 betaalden reizigers uit de eurozone gemiddeld €203 voor een hotelovernachting op Capri.

De gemiddelde hotelkamerprijs op Capri daalde het afgelopen halfjaar met 18 procent ten opzichte van de eerste helft van 2010. Deze sterke prijsdaling werd deels veroorzaakt door vroegboekkortingen, waarmee hoteliers zich tijdig probeerden te verzekeren van een drukke bezetting.

Genève was de op één na duurste bestemming ter wereld. Het afgelopen halfjaar betaalden reizigers in de Zwitserse stad gemiddeld €187 per overnachting, een prijsstijging van 9 procent ten opzichte van vorig jaar. New York completeert de top drie. De gemiddelde kamerprijs steeg er met 11 procent naar €171 per nacht.

De tien duurste hotelbestemmingen ter wereld, eerste helft 2011 in vergelijking tot eerste helft 2010:

Bestemming Gemiddelde prijs per kamer per nacht H1 2010 Gemiddelde prijs per kamer per nacht H1 2011 Procentuele prijsverandering van jaar tot jaar
Capri €249 €203 -18%
Genève €171 €187 9%
New York €153 €171 11%
Rio de Janeiro €166 €170 3%
Moskou €150 €160 7%
Zürich €131 €155 18%
Sao Paolo €112 €140 25%
Doha €189 €137 -28%
Boston €137 €137 0%
Singapore €124 €135 9%

In Doha en Abu Dhabi, doorgaans prijzige hotelsteden, daalden de gemiddelde hotelkamerprijzen met respectievelijk 28 en 15 procent. Hoewel er geen politieke opstanden plaatsvonden, veroorzaakte de dreiging van de Arabische Lente in beide bestemmingen een daling van het aantal zakelijke reizigers. De toegenomen prijs van vliegtickets – veroorzaakt door een gestegen brandstofprijs – was eveneens van negatieve invloed op de aantrekkingskracht van het Midden-Oosten.

In Sao Paulo, de belangrijkste zakenstad van Brazilië, stegen de prijzen met 25 procent opvallend sterk. Reizigers betaalden er gemiddeld €140 voor een overnachting. Ook in Zürich, het financiële hart van Zwitserland, stegen de hotelkamerprijzen met 18 procent aanzienlijk. Hotelgasten betaalden er gemiddeld €155 per overnachting, waarmee Zürich de op vijf na duurste hotelstad ter wereld was.

Met een gemiddelde kamerprijs van €124 per overnachting na een stijging van 8 procent staat Amsterdam op de veertiende plaats.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!