Capri duurste bestemming ter wereld

Capri is de duurste hotelbestemming ter wereld. Een hotelovernachting op het eiland voor de kust van Napels kostte in 2010 gemiddeld 227 euro.

Zo blijkt uit de Hotel Price Index van boekingssite Hotels.com. In 2009 was Muscat nog de duurste bestemming ter wereld, maar zakte in 2010 met een prijsdaling van 11 procent naar een tweede plek. Hotelprijzen in Capri stegen in 2010 met 13 procent.

Amalfi aan de Italiaanse kust bezet de derde plek, daar kostte een gemiddelde hotelovernachting gemiddeld 187 euro. Daarna volgen Monte Carlo, Doha, Rio de Janeiro, New York, Genève, Davos en Moskou.

Stijgers

De duurste hotelstad van Nederland is Amsterdam, na een prijsstijging van 8 procent staat de stad op de dertigste plaats wereldwijd. Een hotelkamer kost gemiddeld 115 euro per nacht.

De grootste stijger in de lijst is het Zwitserse Davos, de hotelprijs nam er met gemiddeld 50 procent toe tot 166 euro per overnachting.

Dalers

Hoewel in het Midden-Oosten een aantal forse prijsdalingen plaatsvonden, staan Muscat en Doha in de top vijf van duurste bestemmingen ter wereld. Ook Abu Dhabi staat nog steeds in de top twintig, ondanks een daling in hotelprijzen van 26 procent. Buurstad Dubai zag zijn prijzen dalen met 9 procent naar gemiddeld 125 euro per overnachting.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

8 daagse vliegvakantie naar Marina Corinthia Beach Resort in st. julians, malta
By Monique ·
13 april 2022

Geniet van de rust tijdens je bezoekje op Malta

Nederland | Airborne fietsvakantie
By Monique ·
11 maart 2022

Overnachten in een mooi hotel

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!