Capri duurste bestemming ter wereld

Capri is de duurste hotelbestemming ter wereld. Een hotelovernachting op het eiland voor de kust van Napels kostte in 2010 gemiddeld 227 euro.

Zo blijkt uit de Hotel Price Index van boekingssite Hotels.com. In 2009 was Muscat nog de duurste bestemming ter wereld, maar zakte in 2010 met een prijsdaling van 11 procent naar een tweede plek. Hotelprijzen in Capri stegen in 2010 met 13 procent.

Amalfi aan de Italiaanse kust bezet de derde plek, daar kostte een gemiddelde hotelovernachting gemiddeld 187 euro. Daarna volgen Monte Carlo, Doha, Rio de Janeiro, New York, Genève, Davos en Moskou.

Stijgers

De duurste hotelstad van Nederland is Amsterdam, na een prijsstijging van 8 procent staat de stad op de dertigste plaats wereldwijd. Een hotelkamer kost gemiddeld 115 euro per nacht.

De grootste stijger in de lijst is het Zwitserse Davos, de hotelprijs nam er met gemiddeld 50 procent toe tot 166 euro per overnachting.

Dalers

Hoewel in het Midden-Oosten een aantal forse prijsdalingen plaatsvonden, staan Muscat en Doha in de top vijf van duurste bestemmingen ter wereld. Ook Abu Dhabi staat nog steeds in de top twintig, ondanks een daling in hotelprijzen van 26 procent. Buurstad Dubai zag zijn prijzen dalen met 9 procent naar gemiddeld 125 euro per overnachting.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!