relatie redden vakantie

Chatten met je vakantieliefde zonder taalbarrière

Op vakantie kun je met je vakantieliefde prima communiceren met wat handen- en voetenwerk. Maar thuis als je aangewezen bent op spraak en schrift wordt dat vaak wat lastiger. Berichten-app DoTalk wil daar een einde aan maken. „Het voorkomt fouten door taalbarrières of verkeerde vertalingen”, belooft de Australische initiatiefnemer Reno Nicastro.

90 talen

De dienst vertaalt realtime gesproken en geschreven tekst razendsnel in negentig verschillende talen. Geliefden, toeristen, expats en zakenmensen kunnen zo eenvoudig gesprekken voeren met mensen die een andere taal spreken. Zij spreken op hun telefoon, tablet of laptop in wat ze kwijt willen en DoTalk zet de zinnen om in de taal van de ontvanger. Die ontvangt het bericht geschreven in zijn of haar eigen taal. Gebruikers kunnen chatten, berichten ontvangen, video-bellen en foto’s en filmpjes versturen.

Vertaalfunctie

In de app zit ook een snelle vertaalfunctie. Als je iets inspreekt, krijg je de vertaling meteen op het scherm te zien. Handig wanneer je in het buitenland om de weg wil vragen of de liefde van je leven op vakantie tegen het lijf loopt.

 

Aan de ontwikkeling van de app is 3 jaar gewerkt door twintig Australische en Vietnamese ontwikkelaars. Nicastro heeft het bedacht uit eigen frustratie. Als ik in het buitenland was voor zaken, moest daar de hele tijd een vertaler tussen zitten. Dat moest toch anders kunnen, dacht ik.”

Verbetering

En zo is DoTalk ontstaan. De app is als eerste gelanceerd in Nederland, omdat hier de „hoogste internetsnelheid ter wereld” bestaat en Nederlanders een „reislustig volk” zijn. De dienst is gratis voor een-op-eengebruik en heeft een betaalde functie voor groepsgesprekken of conference calls. „We zeggen niet dat wij nu de beste vertaling leveren, maar we hopen dat vrij snel wel te kunnen”, aldus Nicastro.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!