Citytrip special Edinburgh: je belooft jezelf terug te komen

Toegegeven: de kans op regen is groter dan bij een andere bestemming meer richting het zuiden. Maar dit wil je echt niet missen! Laat je betoveren door het bijna sprookjesachtige, middeleeuwse Edinburgh. Geloof ons, een bezoekje aan deze stad zal je heel lang bijblijven!

Edinburgh is sinds 1492 de hoofdstad van Schotland en ligt aan de oostkust van het land. Het is de op één na grootste stad van het land (de titelhouder is Glasgow met een slordige 100.000 inwoners meer). De stad is vroeger begonnen als fort op Castle Rock, de ideale plek om je te verdedigen, zo zul je zien als je er bent. Begeef je in de Old Town en geniet van de idyllische straatjes, neem een lekker drankje in een sfeervolle pub en bezoek op z’n minst één van de vele musea die de stad te bieden heeft. En als je terug naar huis vliegt, beloof je jezelf nog een keer terug te komen.

Zeker niet missen!
De onbetwiste nummer één om te bezoeken is toch echt de Old Town. Breng een bezoekje aan Edinburgh Castle (redelijk prijzig, maar zeker de moeite waard), wandel over de Royal Mile en geniet. Dit is ongetwijfeld het mooiste deel van Edinburgh om te zien. Als je van de Royal Mile afwijkt, kom je in de meest lieflijke, middeleeuwse straatjes. Verdwalen wordt leuk in Edinburgh!

Onder aan de Castle Rock liggen de West Princes Street Gardens. Vanuit dit park heb je van onderaf uitzicht op de rots, met daarop Edinburgh Castle. Ideaal om al het verkeer even achter je te laten. Wat meer aan de zuidkant van het oude centrum ligt Greyfriars Kirkyard, een kerkhof met eeuwenoude graven. Voor een mooi uitzicht over de stad moet je in de New Town zijn. Ten noordoosten van het oude centrum ligt Calton Hill, dat een schitterende uitkijk biedt over Edinburgh.

Festivals en musea
Edinburgh staat niet alleen bekend om zijn oude centrum, maar ook om de talloze musea en de vele festivals die er elk jaar georganiseerd worden. Wat betreft de musea is er voor ieder wat wils. Zelf hebben we het National Museum of Scotland bezocht, erg leuk. Bovendien is de toegang tot dit museum gratis – toch mooi meegenomen. Liefhebbers van festivals kunnen hun lol op in Edinburgh: vanaf april tot en met oktober is er iedere maand minimaal één festival in Edinburgh. Ook hiervoor geldt dat er altijd wel iets bij zit naar je smaak. Suggesties: het Science Festival (eind maart – begin april), het Film Festival (juni), het Jazz & Blues Festival (juli) en het Book Festival (augustus).

Meer zien van Schotland?
Mocht je er de tijd voor hebben en meer van Schotland willen zien, dan raden wij je Rabbie’s aan. Zij bieden tours aan door Schotland met kleine groepen, wat het erg persoonlijk maakt. Twee jaar geleden hebben we een dagtour gemaakt met Rabbie’s, waarover we erg enthousiast waren. Het Schotse landschap is verbluffend mooi! De dagtour is wel erg lang, dus mocht je daar tegenop zien dan kun je misschien beter op een andere manier het landschap verkennen.

Prijzen
Edinburgh is geen goedkope stad. Voor zowel de vlucht als het hotel raden we je aan om echt op tijd te boeken, dit kan je wel eens heel veel geld schelen. Als je een beetje betaalbaar wilt eten, kun je beter niet in de buurt van de Royal Mile eten. Hier betaal je de absolute hoofdprijs. Als je wat meer richting de New Town loopt, kom je hartstikke gezellige tentjes tegen met een stuk aangenamere prijzen!

Lokaal transport
Edinburgh heeft treinen, bussen en taxi’s, waar je eigenlijk allemaal niet zo veel aan hebt. Alles is prima te voet te doen, zolang je maar enigszins in de buurt van het echte centrum overnacht. Mocht je echt in de regen terug moeten naar je hotel, dan is de taxi je redder in nood. Als je ver buiten het centrum slaapt, is er waarschijnlijk wel een bus die je dichter bij je bestemming brengt.

Reisperiode
Het is over het algemeen wel bekend dat Edinburgh niet de beste bestemming is voor zonzoekers. Al kun je beter naar Edinburgh dan naar Glasgow gaan – daar valt schijnbaar twee keer zoveel neerslag als in Edinburgh! Als je niet in je dikke winterjas door Edinburgh wilt lopen, kun je uiteraard het beste gokken op de zomermaanden. Maar een plensvrije trip is nooit gegarandeerd!

Low-budget tips
Vanaf Düsseldorf Weeze Airport kun je met Ryanair naar Edinburgh vliegen – meestal toch de goedkoopste optie. Zoals gezegd: op tijd boeken scheelt in de kosten, ook met je hotel! En mocht je aan het eind van je stedentripje écht krap bij kas zitten, dan is het geen schande om een lekkere pizza te bestellen en die stiekem op je hotelkamer op te peuzelen…

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

8 daagse vliegvakantie naar Marina Corinthia Beach Resort in st. julians, malta
By Monique ·
13 april 2022

Geniet van de rust tijdens je bezoekje op Malta

Nederland | Airborne fietsvakantie
By Monique ·
11 maart 2022

Overnachten in een mooi hotel

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!