Citytrip special Londen: majestueuze stad met wereldfaam

Deze had je vast al zien aankomen, want Londen mag natuurlijk niet in ons lijstje ontbreken. Het is de hoofdstad en grootste stad van Engeland en het Verenigd Koninkrijk, en behoort samen met Parijs, Tokio en New York City tot de vier traditionele alfa-wereldsteden. Laat je verdwalen in deze majestueuze stad en kijk je ogen uit. Want geloof ons, Londen is een bezoek zeker waard!

Waar moet je heen?
In Londen kun je vier plaatsen bezoeken die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan: de Tower of London, historische nederzetting Greenwich, de Kew Gardens en als combi het Palace of Westminster, Westminster Abbey en Saint Margaret’s Church.

Onderdeel van het Palace of Westminster is de wereldberoemde Big Ben, een icoon voor Londen. Dan heb je nog de Tower Bridge, gelegen naast de Tower of Londen, het koninklijk paleis Buckingham Palace en het moderne London Eye. Allemaal de moeite om in je ontdekkingstocht door de stad op te nemen!

Parken en pleinen
In Londen zijn er talloze mogelijkheden om je even terug te trekken in het groen. De stad heeft meer dan honderd parken! Bekend zijn Hyde Park, Kensington Gardens, Regent’s Park en Kew Gardens. Dankzij de zorgvuldige onderhouding van de parken, kun je er dus even heerlijk uitrusten van je stadswandeling!

Daarnaast heeft Londen een heleboel pleinen. Je hebt vast wel eens van het beroemde Leicester Square, Trafal Square of Piccadilly Circus gehoord. Het laatste staat bekend om de lichtreclames en de fontein, en fungeert vaak als ontmoetingsplaats.

Eten en drinken
Met de multi-culti bevolking is er ook genoeg keus aan restaurants. Een internationaal gerecht vinden is dus geen probleem. Wil je een keer iets typisch Engels proberen? Zoek dan naar fish and chips (gefrituurde vis en aardappelsliertjes) of black pudding (bloedworst). Je avond op een klassieke manier afsluiten doe je natuurlijk in de pub met een ale of lager.

Prijzen
Beware… want eenmaal aangekomen is Londen verre van goedkoop. Voor de toeristische attracties betaal je veel entreegeld, en mag je voor een hotelovernachting in de stad ook aardig wat centen neertellen. Om de kosten enigszins te drukken is het met hotels toch zaak om op tijd te boeken. Wat betreft de toeristische attracties kun je er ook voor kiezen om niet álles van binnen te bezoeken. Andere tips: loop eens een supermarkt in en eet een broodje in het park, in plaats van een dure lunch op het terras. Creativiteit wordt hier in elk geval financieel beloond!

Lokaal transport
Trein, metro, bus, taxi – Londen heeft het allemaal. Sommige bezienswaardigheden liggen bij elkaar in de buurt, maar je ontkomt er eigenlijk niet aan om een aantal keer met de metro te reizen. Het is redelijk betaalbaar, maar het zou natuurlijk zonde zijn als je tijdens je stedentrip de halve dag onder de grond zit. De metro is overigens een stuk aantrekkelijker dan de bus, trein of taxi, aangezien je relatief kort onderweg bent. Bovendien hebben de meeste toeristische attracties wel een metrostation in de buurt.

Reisperiode
Van het lekkere weer moet Londen het niet helemaal hebben. De temperaturen liggen in de zomermaanden ergens rond de 22 à 23 graden, en van een regenbuitje zijn ze er ook niet vies. Toch valt de hoeveelheid neerslag voor een gematigd zeeklimaat relatief gezien wel mee. Neemt niet weg dat dit niet de stad bij uitstek is om volledig bruin van terug te komen. Voor een beetje zon kun je dus toch het beste voor de zomermaanden kiezen, maar helaas is van een “goed weer garantie” geen sprake.

Low-budget tips
Vanuit Eindhoven en Düsseldorf Weeze kun je met Ryanair naar London-Stansted vliegen. Een hotel boek je natuurlijk op tijd, en nooit in de buurt van een bezienswaardigheid iets te eten of drinken bestellen! Dan blijft de schade over het algemeen beperkt ;-).

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!