sevilla stedentrip

Citytrip special Sevilla: openluchtmuseum van het zuiden

De zomer is in aantocht, al merken we er in Nederland helemaal niets van. Het regent hier nog altijd pijpenstelen. Gelukkig heeft Europa een plekje waar het bijna altijd mooi weer is: Sevilla. De uiterst rijke geschiedenis, het schitterende historische centrum, de voortreffelijke flamencoshows en natuurlijk de temperatuur doen je het regenachtige Nederland al snel vergeten.

Sevilla is de hoofdstad van de zuidelijke, autonome regio Andalusië en van de provincie Sevilla. Ruim 700.000 mensen wonen in de prachtige stad. En wat zijn we jaloers. De gemiddelde jaartemperatuur van Sevilla is 18,6 graden Celcius – je kunt het slechter treffen. Bovendien wordt de stad door velen een ‘openluchtmuseum’ genoemd, omdat je overal om je heen de rijke historie van de stad terugziet.

Bezienswaardigheden Sevilla

In Sevilla hoef je je absoluut niet te vervelen. Een van de bekendste gebouwen is de Catedral de Santa María de la Sede, een grote gotische kathedraal midden in de stad. De kathedraal is het op twee na grootste kerkgebouw van Europa, en is de grootste gotische kathedraal ter wereld. De Santa María de la Sede is gebouwd op de plaats waar oorspronkelijk een Moorse moskee stond, de de christenen dus vanaf 1401 verbouwd hebben.

Naast de kathedraal vind je de Giralda, ooit de hoogste minaret ter wereld. De christenen hebben de Giralda later geïntegreerd als klokkentoren. Volgens de legende mag geen enkel gebouw in Sevilla hoger zijn dan de Giralda.

Wat je verder écht niet mag overslaan is het Alcázar Real de Sevilla, het koninklijk paleis. Het complex is waarschijnlijk het oudste koninklijk paleis van Europa dat nog steeds in gebruik is. De schitterende bouwstijlen en de harmonieuze paleistuinen zullen zeker indruk op je maken.

En zo zijn er nog vele andere bezienswaardigheden, zoals de Barrio de Santa Cruz, de voormalige joodse wijk met zijn lieflijke straatjes, en het uitgestrekte Plaza de España dat iets verder buiten het centrum ligt. Mocht je graag een stierenvechtarena zien, dan heb je in Sevilla de Plaza de Toros. Ondanks dat dit de grootste stierenvechtarena van Spanje is, geven wij toch de voorkeur aan de arena in Ronda.

Flamenco

Als je in Sevilla bent, moet je zeker naar een flamencoshow. Flamenco is een typisch Spaans muziekgenre dat geboren is in de wijk Triana in Sevilla. In de stad zijn er dan ook talloze mogelijkheden om een flamencoshow te bezichtigen, met allerlei prijskaartjes. Singlessite tipt je Casa de la Memoria, een cultureel centrum in het hart van Sevilla waar je flamenco intiem beleeft voor een scherpe prijs. Reserveer eenmaal in Sevilla op tijd je tickets, want de shows zijn snel uitverkocht!

Voorproefje van flamenco?

Prijzen en lokaal transport

Sevilla is niet per se goedkoop, maar als je een beetje je best doet kun je het best betaalbaar houden. Blijf voor de hoofdprijs weg van de toeristische hotspots, dan valt het allemaal best mee!

Eenmaal aangekomen in Sevilla kun je je via bus, metro en tram verplaatsen. Autorijden in Sevilla is lastig vanwege de vele eenrichtingswegen. Bovendien is het historische centrum beperkt toegankelijk. Gelukkig liggen bijna alle bezienswaardigheden op loopafstand!

Reisperiode

In de zomer kan de gevoelstemperatuur oplopen tot boven de 50 graden. Wil je dus niet volledig lamgeslagen zijn door de hitte? Vermijd het hoogseizoen dan en probeer om in het voor- of najaar de stad te bezoeken. Extra voordeel: minder toeristen!

Low-budget tips

Ryanair vliegt vanaf Dusseldorf Weeze Airport op Sevilla. Voorwaarde is wel dat je op tijd boekt, want meestal lopen de tarieven na een tijdje fors op. Uiteraard geldt ook voor het hotel dat je door vroeg te boeken veel geld bespaart.

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!