Citytrip special Tallinn: middeleeuwse sfeer met klein prijsje

Tallinn? Ja, Tallinn! Hoofdstad van Estland, met bijna een half miljoen inwoners (een derde van het totaal aantal inwoners van Estland). De prachtige, Middeleeuwse binnenstad (Vanalinn) staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO: dankzij de Hanze vind je er talloze koopmanshuizen en pakhuizen uit die tijd. Goedkoop stedentripje plannen? Dan is Tallinn zeker een aanrader!

Dit moet je zien!
Tijdens je bezoek aan Tallinn hoef je je niet te vervelen. Bezoek de Russisch-orthodoxe Alexander Nevski-kathedraal op de Domberg, de stadsregio waar de adel en geestelijken woonden. De kathedraal stamt uit de tijd waarin Estland nog bij het Russische rijk hoorde. De Domberg biedt overigens een prachtig uitzicht over de stad.

In de benedenstad, het andere deel van de oude stad van Tallinn, vind je de Kiek in de Kök, een van de verdedigingstorens in stadsmuren. Ook leuk om even langs te lopen is de Sint Olafkerk. De toren van de kerk is 124 meter hoog en was ooit de grootste kerk van Europa.

Moe van alle het Middeleeuwse? Bezoek dan het hypermoderne Kumu museum, het grootste kunstmuseum van de Baltische staten. Je vindt er meer dan drie eeuwen aan Baltische kunst. In 2008 kreeg het museum zelfs de titel “Europees museum van het jaar”!

De Estische keuken
Culinair Estland kan schijnbaar uitgedrukt worden in een woord: eenvoud. In het voorjaar en in de zomer wordt bijna alles vers gegeten, vanaf de nazomer ligt de nadruk meer op wild, gevogelte, bospaddenstoelen en peulvruchten. In Estische hoofdgerechten zien we vaak varkensvlees voorbij komen. Mocht je trek hebben in een wat minder traditioneel maaltje: je kunt er ook gewoon pizza’s en hamburgers vinden.

Reisperiode
Echte zonzoekers worden van Tallinn niet warm – het is er doorgaans een beetje frisjes. Toch is het klimaat er minder streng dan in de andere Baltische staten Letland en Litouwen. Voor de temperatuur kun je toch echt het beste in de zomermaanden gaan. Het spreekt voor zich dat je er dan toeristen bij cadeau krijgt, dus mocht je die willen vermijden .. trek dan je warme jas maar aan!

Lokaal transport
Geen logistieke dilemma’s in Tallinn: het is klein, dus je kunt eenvoudig alles lopen. Reis je met handbagage, dan kun je vanaf het vliegveld zelfs makkelijk naar het oude centrum lopen. Natuurlijk zijn er ook gewoon bussen en taxi’s die je naar je bestemming kunnen brengen, maar in het kader van low-budget is dat wat ons betreft niet per se nodig!

Low-budget tips
Met Ryanair kun je vanaf Düsseldorf (Weeze) Airport naar Tallinn vliegen. Uiteraard is reizen met handbagage de makkelijkste en voordeligste optie. Ook hotels zijn zeer betaalbaar, en ook hier geldt: hoe eerder je boekt, hoe goedkoper. Toch zijn de prijsverschillen met de ‘grote jongens’ als Amsterdam, Rome, Parijs en Barcelona enorm. Last-minute boeken is in dit geval dus nog overkomelijk!

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

3 leuke bestemmingen op rijafstand voor een mooie fietsvakantie
By Scott ยท
29 september 2023

3 leuke bestemmingen op rijafstand voor een mooie fietsvakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!