Citytrip special Valencia: toonbeeld van veelzijdigheid

Je wilt zon, zee en strand, maar bent toch ook wel gesteld op cultuur en natuur. Een stad waar je kunt relaxen of een stad met een omvangrijk nachtleven? Valencia heeft het allemaal.

Bezienswaardigheden
Het historische centrum van Valencia kent allerlei bouwstijlen: gotiek, romaans en barok. Onder andere La Lonja de la Seda, Mercado de Colón, La Seu en Plaza del Ayuntamiento zijn een bezoekje waard! Je kunt alle gebouwen en pleinen makkelijk combineren door een stadswandeling te houden. Rondslenteren, om je heen kijken en af en toe een terrasje pakken is de ideale dagbesteding in Valencia.

L

Wat je absoluut niet mag missen is het moderne wetenschapscomplex: Ciudad de las Artes y las Ciencias. Dit futuristische complex bestaat uit verschillende gebouwen, waaronder Museo de las Ciencias Príncipe Felipe, L’Hemisfèric,  en Palau de les Arts Reina Sofía. De bouwwerken zijn overweldigend groot en de stijl is uitermate indrukwekkend. Je kunt het zien van deze gebouwen combineren door een wandeling te maken door de Jardines del Turia, tuinen van 9 kilometer lang, waar heerlijk kunt relaxen in het gras.

Uitgaan
Ook ’s nachts hoef je je in Valencia niet te vervelen. In het stadscentrum bevinden zich diverse bars, cafés en discotheken. Een tip is de wijk El Carmen, waar allerlei soorten mensen, muziek en stijlen samenkomen. Tot ongeveer half 4 ’s nachts zijn de bars en cafés geopend. Heb je daarna nog energie over? Dan zijn er nog genoeg discotheken waar je tot in de vroege uurtjes door kan gaan.

PaellaValenciaanse keuken
De Valenciaanse keuken is een genot an sich: overheerlijke tapas en smakelijke paella maken eten in Valencia alles behalve een straf – integendeel! De mediterrane cultuur zie je duidelijk terug in de maaltijden: veel groenten, fruit en vis.

 

Prijzen
Valencia is geen goedkope, maar ook zeker geen dure stad. Je kunt vrij eenvoudig betaalbare eettentjes vinden, zolang je maar afwijkt van de toeristische hotspots. Dit geldt eigenlijk bij vrijwel alle steden; in Venetië bestel je normaliter geen espresso op het San Marcoplein, tenzij je de hoofdprijs wilt betalen.

Lokaal transport
In Valencia zijn er verschillende vormen van openbaar vervoer. Je kunt er met de metro, tram en bus reizen. De prijzen liggen rond €1,20 voor een enkeltje – niet heelFietsen in Valencia goedkoop dus. Mocht je van plan zijn vaker met de metro te reizen, kun je ook een tienrittenkaart kopen. Dit is voordeliger en praktischer dan iedere keer losse kaartjes kopen. Je kunt er ook voor kiezen om met de taxi te gaan, dit is goedkoper dan in Nederland. Ook leuk om te doen: huur een fiets! Valencia heeft veel goed aangelegde fietspaden, waardoor je met gemak de stad op je eigen tempo kan verkennen.

Reisperiode
De beste reisperiode om naar Valencia te gaan is, naar onze mening, in het voor- of in het najaar. In de zomer kunnen de temperaturen namelijk behoorlijk oplopen. Bovendien kom je in het hoogseizoen de meeste toeristen tegen. Verwacht je toch in het hoogseizoen te gaan? Dan kun je altijd verkoeling zoeken aan een van de Valenciaanse stranden.

Low-budget tips
Je kunt vanuit verschillende vliegvelden naar Valencia vliegen, maar Ryanair blijft doorgaans wel de goedkoopste luchtvaartmaatschappij. Voorwaarde is wel dat je op tijd je ticket boekt! Dit geldt natuurlijk ook voor het hotel – door vroeg te boeken, bespaar je veel geld.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

3 tips voor je singlereis
By Scott ·
25 januari 2023

3 tips voor je singlereis

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!